Prendre la paraula

jordimartifont

25 de novembre de 2009
3 comentaris

Thoreau: “Walden o la vida als boscos”

“Si un home passeja pel bosc per amor als arbres serà
considerat un mandrós, però si es passa tot el dia dedicat a especular, tallant
els arbres i deixant la terra erma se’l tindrà per un ciutadà laboriós i emprenedor.

Com si l’únic interès que una ciutat pogués tenir pels
seus arbres fos tallar-los”.

Walden o la vida als boscos, Henry David Thoreau (1817-1862)

  1. “Si Déu va crear el món en sis dies, i va deixar el setè per al repòs, fou per regalar-nos un espai on reposar sis dies i treballar-ne un”. Això ho digué el dia de la seva graduació universitària, com a portaveu de la seva promoció. Va causar un escàndol, com no pot ser d’una altra manera, entre una generació nascuda per destruir el país, prest vers la conquesta d’un oest fet contra la natura i l’individu.
    Personalment, crec que hauríem de prendre Thoreau com un model de conducta. I, certament, envejo i admiro la seva coherència. També, quan miro les notícies, em vindria de gust muntar-me una caseta i instal·lar-me als boscos de Walde Pond.

  2. Me sembla d´una sensibilitat exquisidament destructiba de qualsevol sistema que s´inspiri en la disciplina de partit.Me perdonareu les faltes de ortografiaga,gracies.La segona part del texte me descoloca bastant,tot i continuan amb el referent de els arbres com punt en comu entre les dos parts de el texte,la segona part canvia de el singular al plural, i observa lo individual i lo colectiu amb la diferencia de que quant parla de la ciutat el misatge perd ilusio i se disgrega.Espero que algu m´ho aclari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!