Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

16 de març de 2010
0 comentaris

Orellut, ximple, borratxo

M’arriba la notícia (crec que l’he entesa bé) de que els àrbitres de la lliga espanyola de futbol estan molestos per unes declaracions de Pep Guardiola en les quals els qualifica de “mentiders”. Crec que fins i tot han amenaçat amb una denúncia.

És increïble. Si hi ha un col·lectiu que ha de sentir-se dir de tot, aquest és l’arbitral. Va amb el sou, és intrínsec a la funció. Ja ho cantava Guillermina Motta: “un senyor vestit de negre (…) és blanc de tots els dicteris…”. Els dicteris eren, i cito de memòria, “curt de vista, mala bèstia, animal, talós, mussol, orellut, ximple, borratxo”. No ens consta que la cantant pigada tingués problemes de cap tipus. Però els dicteris sonen sempre. Cada setmana, a tots els partits, durant els noranta minuts reglamentaris (i els de pròrroga), els col·legiats se senten dir de tot, des dels adjectius més suaus a les grolleries més irreproduïbles. I ara resulta que Guardiola els diu “mentiders” (caldria veure referit a què, i en quin context) i es fan els ofesos perpetrats en la seva cuirassa corporativa.

L’única vegada que he anat al futbol, ja fa anys, recordo que al meu costat hi havia un home que es va passar tot el partit cridant fins a esgargamallar-se: “árbitro gilipollaaaas, árbitro gilipollaaaaas!“.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!