Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

24 de febrer de 2010
0 comentaris

“A single man” (“Un home solter”)

Vint-i-quatre hores en la vida d’un professor universitari homosexual que acaba de perdre el seu company sentimental i que no té clar el futur: el seu brusc despertar després d’un malson, els seus hàbits rutinaris de bon matí, la trobada amb diversos personatges que li faran plantejar-se si val la pena o no seguir vivint… El film està dirigit pel dissenyador Tom Ford i està basat en una novel·la de Cristopher Isherwood, més conegut com l’autor del text que va inspirar la pel·lícula Cabaret.

Cinta teatral i dramàtica, cal destacar-ne el treball del protagonista, Colin Firth, que està nominat a un Oscar, i el de Julianne Moore, en el paper de l’amiga que dóna consol emocional al nostre home. Petita aparició del model Kortajarena, calcadet a James Dean però que figura que és un xaper madrileny.

Ah, se m’oblidava: l’acció té com a rerafons la crisi dels míssils cubans de 1962. Relacionat d’alguna manera amb això, el protagonista dóna una classe magistral sobre la por i el seu poder de domini sobre la societat. És una reflexió plenament actual i només per això ja val la pena veure la pel·lícula.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!