Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

19 de febrer de 2010
0 comentaris

Chaplin

Acabo de visitar la mostra “Chaplin en imatges”. Reuneix dos-cents documents, entre fotografies, cartells i fragments de pel·lícules, sobre el genial actor i director anglès, nord-americà i suís, depèn de l’època. S’hi analitza la formació del personatge de Charlot, icona cultural del segle XX que s’ha sobreposat, en l’imaginari col·lectiu, al Chaplin cineasta compromès amb l’antimilitarisme, la llibertat i la justícia social. També es parla d’aquesta faceta: escenes com Chaplin barallant-se amb les màquines (Modern times) o arengant contra els totalitarismes (The great dictator) són molt més que fragments de pel·lícules: són autèntiques declaracions de principis.

Convindria que el gran públic d’avui en dia, verdaders analfabets quan es tracta de parlar de cinema una mica antic, tingués més accés a aquestes obres mestres. Que moltes de les pel·lícules de Chaplin fossin mudes i casi totes en blanc i negre no hauria de ser cap impediment per fer-les atractives. De moment, CaixaFòrum de Tarragona ho posa una mica més fàcil i n’oferirà algunes.

[L’exposició Chaplin en imatges romandrà oberta fins el 2 de maig de 2010. Es projectaran Luces de la ciudad el 25 de febrer, a les 19,30 h i Candilejas el 4 de març, a les 19,30 h]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!