Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

4 de desembre de 2009
1 comentari

Tarragona-Reus: campanars i toca-campanes

Nova escena de la inacabable comèdia (etern sainet, més aviat) sobre la capitalitat del Camp de Tarragona. L’Ajuntament dels pelacanyes aprova una moció demanant que l’Aeroport de Reus (que es diu “de Reus” perquè està a Reus) passi a denominar-se Aeroport de Tarragona-Reus (o a l’inrevés, no sé). Els va la vida, sembla. Resposta dels ganxets: ni parlar-ne! No només això, sinó que les forces vives reusenques han constituït una plataforma denominada “Tots som capital”. Però que ningú no s’equivoqui: el “tots” no fa referència al conjunt de la població del Camp, sinó només a Reus mateix. La iniciativa neix un any després d’un invent similar a Tarragona, denominat “Mou-te!”, creat per erigir-se en defensor de la ciutat i dels seus privilegis capitalins. I ho ha fet en la polèmica de la denominació de l’aeroport, tot criticant obertament l’abstenció dels dos regidors d’Esquerra (abans ERC) a l’Ajuntament, partit que s’ha vist obligat a donar explicacions. En fi, que estem ben distrets.

Potser ho fan per això: perquè estem distrets. Però aquestes batalletes en el fons no fan cap gràcia. Un territori com el Camp (de Tarragona o sense, m’és igual), amb totes les seves potencialitats i amb un futur esplèndid per davant, no pot perdre més el temps amb aquestes nimieses. La segona àrea metropolitana de Catalunya perd pistonada cada vegada que la seva gent, la seva societat civil i els seus representants polítics s’entretenen amb aquestes mostres de vol gallinaci, amb aquesta visió de campanar.

Més altura de mires, senyors!

  1. Benvolgut,
    Vec que no ha entés el significat de la plataforma d’entitats de Reus. Es tracta d’aplegar a la societat civil en un acte que es farà el 21 de desembre al Fortuny. No té res a veure amb el moviment Mou-te de Tarragona. Les entitats es mobilitzen per aquest acte i prou. I el missatge és, precisament, el que vostè reclama, el d’aparcar les guerres de campanar i treballar en benefici d’un territori que va molt més enllà d’un únic terme municipal. En tot cas em poso a la seva disposició -647479003- per posar-lo en antecedents d’aquest moviment i convidar-lo a l’acte del dia 21. Precisament volem fer molta pedagogia ja que, realment, aquesta vegada les entitats de Reus volem donar un pas endavant i apostar més que mai per les potencialitats del Camp de Tarragona. Cregui’m, ens ha de fer confiança: aquesta plataforma és un pas endavant. Espero la seva trucada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!