Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

28 d'octubre de 2009
0 comentaris

Carrers de Tarragona: Marquès de Montoliu

Plàcid de Montoliu i Sarriera era un advocat tarragoní que el 1873 publicà un estudi en defensa d’Alfons de Borbó com a rei d’Espanya en detriment de Carles, el pretendent carlí. Quan el primer es va convertir en Alfons XII el va crear marquès (com diuen ells, de bien nacido es ser agradecido) i en èpoques recents li va ser dedicat l’ample carrer que puja des de la plaça Imperial Tarraco fins a l’avinguda Catalunya.

Els pocs punts d’interès del carrer (o és avinguda?) estan pujant a mà esquerra. Els amos de la taverna grega El Griego no van ser precisament originals amb el nom. Tampoc van estar fins els del restaurant xinès del costat: el van batejar com Tiananmen, just després de la matança d’estudiants a la plaça pequinesa del mateix nom i, tenint en compte que és molt a prop de la universitat, no sembla el nom més encertat.

Dalt de tot del carrer hi trobarem la seu de l’Església dels Sants dels Darrers Dies, o sigui, dels mormons, aquells noiets rossos que semblen tots sortits d’un mateix motllo i que et saluden pel carrer sense que et coneguin de res. Per accedir al local cal pujar una escala de pronunciada verticalitat. Si no vigiles i t’agafes bé a la barana, serà realment el teu Últim Dia…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!