Aquí comença la nostra independència

Jornada històrica (històrica de veritat) la d’ahir a Arenys de Munt: marcarà una inflexió en el llarg camí del catalanisme cap a la sobirania. S’han dit moltes coses sobre la consulta d’ahir i també se n’han silenciat moltes (s’haurà d’analitzar amb lupa el tractament que estan fent de tot plegat els mitjans catalans unionistes). Per la meva part, potser el que més em quedarà gravat a la memòria és la figura de l’alcalde de la població, el seu saber estar en el lloc que li corresponia, la seva dignitat, sense estridències, sense demagògies, sense irresponsabilitats, el seu savoir faire… Un exemple per a molts “polítics”.

Sembla mentida com pot canviar la percepció de les coses en dies. Passem dels neguits de la sentència de l’Estatut a l’èxit de la manifestació de l’Onze de Setembre, i passem de les misèries dels partits a l’altura de mires de la societat civil, aranyenca o no. En una setmana tot es veu d’una altra manera. Tot és possible.

Acabo de veure el vídeo de la proclamació de resultats de la consulta d’Arenys. L’esclat d’alegria acaba amb crits de “aquí comença la nostra independència”. És l’argument del sempre clarivident Vicent Partal. Avui comença tot, però caldrà treballar molt i bé.

2 pensaments a “Aquí comença la nostra independència

  1. He escoltat diverses vegades l’alcalde d’Arenys en entrevistes, és un autèntic crak.
    Sencill, seré, educat, culte, amb bona dicció, amb arguments potentíssims, intel.ligent , sense estridències i conciliador.
    Qui ho diu que no tenim gent de nivell ?
    La dictadura de les executives dels partits polítics ofeguen els millors.
    Un 10 per a en Carles Móra.

  2. Gràcies, Arenys. Gràcies per aquesta esperança en un futur ple de joia. Gràcies per esdevenir l’avanguarda d’un moviment que fa segles que esperem que culmine amb la nostra llibertat. Gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *