Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

5 d'agost de 2009
0 comentaris

Paranoies gripals

La grip aquesta de tants noms va cobrant-se vides molt lentament. Ahir, la primera del Principat. Sense menysprear els seus efectes, i amb el degut respecte a les víctimes passades o futures, opino que estem una vegada més davant d’un fenomen que ja ens és familiar.

A partir de les primeres infeccions d’una nova forma de virus, els mitjans de comunicació despleguen el seu aparell més tremendista mentre les administracions (totes, des de l’OMS fins a la nostra estimada Marina Geli) reaccionen desconcertades, entre la prudència, la ignorància i la necessitat de que les coses no surtin de mare. Mentrestant, unes societats que s’empassen tot el que els diuen, acrítiques a més no poder, corren a posar-se mascaretes mentre que, oh sorpresa, apareix la multinacional farmacèutica de torn amb el medicament adequat.

Sense creure en conspiracions universals, sembla ben bé un complot de governs i empreses per tenir la gent acoquinada i obedientment consumista. Circula per Youtube un vídeo (excel·lent en el contingut i també en la presentació) sobre l’aparició d’aquesta grip i de les seves derivades polítiques i econòmiques. Són nou minuts molt il·lustratius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!