22 de febrer de 2009
0 comentaris

Vins d?Alella (II)

En l’anterior escrit feia una petita introducció als vins de la D.O. Alella i explicava que els cellers havien fet els deures, posant-se al dia, conservant la tradició. Un d’aquests cellers i potser el més representatiu és l’Alella Vinicola – Can Jonc, de la mà dels germans Samuel Garcia, que treballa les vinyes, i el seu germà Xavier Garcia, enòleg i responsable dels vins elaborats per aquest celler.
El celler està ubicat a les antigues dependències del que va ser al seu dia aquesta agrupació de viticultors, l’ambició de les construccions modernistes ha fet possible l’adaptació a les necessitats actuals del cellers.
Aquest celler compta amb una esplèndida botiga, on hi són exposats per a la venda tots els seus vins, això dóna un interès a la visita d’aquesta zona  vinícola, sabent que no tindràs dificultats per tastar i comprar els seus vins i fer un recorregut enoturístic. El celler també està complementat amb un restaurant. (continua…)

Entre els seus vins, el Marfil clàssic continua sent tot un referent, elaborat  amb la pansa blanca, nom amb què és denominat el xarel·lo a la D.O. d’Alella, té encara una plena vigència i resulta mot agradable per a un consumidor tradicional, amb l’Ivori s’aposta per un vi de qualitat, passat per bóta, molt remarcable, amb un 70% de pansa blanca, la resta és chardonnay i una petitíssima presència de moscatell.
El Vallmora és un vi de velles garnatxes negres, de les poques que hi ha a la D.O., que ens dóna un vi ben elaborat i representatiu d’aquesta varietat vora el mar i en terrenys diferents dels que estem acostumats a casa nostra, amb una estada amb bóta no gaire llarga, de 10 a 11 mesos, però suficient, que dóna un molt bon vi.
A aquests vins descrits, cal afegir-hi tota una gamma de negres, blancs i rosats amb el nom comercial de marfil o ivori tots molt correctes, per acabar amb els dolços i generosos típics d’Alella.
Desitgem un bon futur a aquesta antiga zona vitivinícola, que amb la bona feina dels actuals cellers es posicionin un altre cop com un dels bons referents dels vins del nostre país, l’esforç s’ho val.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!