Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

30 de desembre de 2007
3 comentaris

Carme Chacón entra en la cibercampanya

La cibercampanya s’imposa. A part del candidat de CiU Josep Antoni Duran Lleida [bloc] i del cap de llista d’ERC Joan Ridao [bloc], la campanya a la xarxa té una nova protagonista: la ministra Carme Chacón, proclamada formalment com a cap de cartell del PSC per Barcelona. Chacón disposa d’aquest bloc, que està fet per un grup de col·laboradors socialistes. És honest, el plantejament. El bloc té el domini .cat. (Des del primer dia, no com la pàgina de Duran Lleida, que va arrencar amb .org i després, a corre-cuita, es va afegir també al .cat com a segona opció.) Els curadors de la pàgina de la ministra adverteixen que eliminaran els comentaris insultants i l’spam, amb unes normes. Més que un bloc, doncs, es tracta d’un web fet col·lectivament per blocaires socialistes i que aprofita les eines de la web participativa, l’anomenada 2.0, com aquest fotoloc a Flickr, un canal propi a YouTube, un compte a Twitter i aquest altre per desenvolupar a SlideShare.

L’entrada a la xarxa de la jove ministra socialista respon al tipus de bloc col·laboratiu i de la web 2.0, a diferència de les anteriors campanyes electorals a Catalunya. En aquest sentit, però, el PP n’ha estat el pioner. [La dreta avança l’esquerra en l’aposta per la web 2.0] Chacón, doncs, ja és la tercera candidata catalana al Congrés fent cibercampanya. Dels candidats ja proclamats, Ridao és el blocaire més veterà. Va obrir el bloc mesos enrere, mentre que a Duran i Chacón la presència a la xarxa els ve de nou [El candidat Duran Lleida estrena bloc]. A la bitàcola que li han obert a la ministra trobareu l’enllaç a La mirada positiva, amb què Zapatero pretén apropar-se als internautes, i el bloc de Miquel Iceta.

L’endemà de les eleccions, ja sigui amb Chacón al ministeri o com a diputada al Congrés, igualment em formularé la pregunta: Per què els governants desatenen els seus webs i blocs?

(Els meus apunts de la cibercampanya del 9-M, a la categoria Eleccions 2008.)

  1. Per surar com el mateix Miquel Iceta al psoE,  no només tens que ser més espanyolista ranci que els propis espanyols, si no a més continuar en la llavor engegada pels feixistes de l’antic regim sense que es note.

  2. A l’article setmanal d’en Toni Soler (benhaurat director de l’únic programa que es pot mirar de TV3) a La Vanguardia Española -fastigós, infame article d’Alfredo Abián el matí de dissabte que s’havien d’enfrontar les seleccions Euskal Herria i Catalunya-, es fa un tractament absolutament precís i encertat del tema Chacón i de la campanya gratis que el PP farà al PSOE a Catalunya. Fins passades les eleccions, no veurem ni un sol gest de ZP o del Gobierno vers el Tri(tella)partit. Perquè no els cal. Els votaran igualment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!