Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

7 d'octubre de 2007
1 comentari

Fent comarca des del periodisme digital de proximitat

El Diari Maresme del jove periodista i emprenedor Albert Lladó [bloc] va celebrar ahir el primer aniversari [Comunicació21: DiariMaresme.com compleix un any]. La celebració va tenir lloc a Can Comas, l’equipament cultural de Pineda de Mar rehabilitat amb disseny de Mariscal, a la cèntrica plaça de Catalunya, on hi ha la Casa de la Vila. El màxim mandatari municipal, el jove alcalde Xavier Amor [bloc], va presidir la jornada sobre premsa i internet, en què hi vaig participar com a director de l’Agència Catalana de Notícies (ACN) juntament amb Josep Ritort, nou president de l’Associació Catalana de la Premsa Gratuïta (ACPG), presentat pel company de Ràdio Calella Televisió Emili Pacheco.

Cal felicitar Lladó pel primer aniversari d’aquest mitjà digital, perquè un any a la xarxa fent informació diària no és cap broma. [Diari Maresme compleix el seu primer any de vida. Diari Maresme organitza una jornada sobre premsa i internet per a celebrar el seu primer aniversari.] El projecte, modest encara, anirà creixent, segons va anunciar el propi Lladó [Us hi espero a tots! i DiariMaresme és notícia]. Continguts televisius, per començar. Interessant.

Televisió per Internet en una comarca on hi haurà dos canals públics de TDT, amb la incertesa latent ahir sobre si Pineda de Mar s’afegeix al consorci de l’Alt Maresme o recondueix la seva aposta i dóna suport a Maresme Digital TV, l’emissora pública de la resta de la comarca, amb Mataró al capdavant. L’alcalde de Pineda, que acaba d’aterrar en el càrrec com aquell qui diu, no va desvetllar la decisió municipal. L’alcalde de Calella, Josep Maria Juhé [bloc], company de partit d’Amor, haurà d’esperar el veredicte. El puzle televisiu maresmenc roman incomplet.

Però la cosa no anava de televisió ahir. La cosa anava d’Internet i de periodisme de proximitat. Dos conceptes vitals per a una comarca que ha fet el salt del 300.000 habitants al mig milió en qüestió de pocs anys. La catapulta demogràfica de l’autopista, prolongada entre Mataró i Palafolls, amb la taca d’oli metropolità per acabar-ho d’arrodonir, i l’allau immigratòria, que aquí comença a ser rigorosa. En un territori que requereix equilibri territorial i cohesió social, amb realitats diverses com la de l’Alt Maresme més turístic i gironí i la del Baix Maresme abocat de ple a la metròpoli barcelonina i una capital, Mataró, que ha trigat a posar-hi en això del lideratge comarcal, calen mitjans de comunicació propers i accessibles. El digital de l’Albert Lladó és benvingut en aquest espai. Tenint en compte la complementarietat d’Internet: navegar pel Diari Maresme no és incompatible amb les aigües de Vilaweb (amb edicions locals a la comarca) o Capgròs, per citar-ne alguns.

A la població d’acollida de Joan Coromines [wiki] i Vicenç Riera Llorca [wiki], ahir vam encoratjar Albert Lladó, representant d’una primera generació de periodistes posterior als que fem la transició del Gutenberg al digital, a que segueixi fent feina. Fent comarca des de la descentralització. També el vaig encoratjar, per cert, a que s’afegeixi al .cat ara que fa dos anys que funciona i amb gran èxit.

PD: Entre el públic hi havia el regidor de Mataró i blocaire de referència del PSC Ramon Bassas, la regidora d’ERC Mònica Palacín [bloc] ?l’única candidata de les últimes municipals a Pineda que manté el bloc actualitzat? i el cap de llista de la CUP Josep Burjons.

  1. Bona nit, Saül

    Tal i com ens encoratjaves, Diari Maresme comença aquesta segona temporada amb el .CAT.

    Creiem que era necessari, i el teu recordatori, en aquest sentit, ens ha servit per a prendre la decisió.

    Ara es podrà accedir des del .COM o des del .CAT.

    Endavant amb la xarxa catalana, doncs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!