Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

6 de setembre de 2005
Sense categoria
0 comentaris

L’Estatut del 4-3.

El Consell Consultiu ha fet públic avui un dictamen sobre l’esborrany d’Estatut, i del qual hem anat tenint notícia a través de determinat diari. Com si d’un BOE o DOG qualsevol es tractés. Avui, però, la foto és 4-3. Han votat a favor del dictamen els juristes proposats pel PSC, PP i ICV, mentre els representants de CiU i ERC hi han votat en contra. El dictamen més ajustat de la història. El dictamen més feble de la història.

Arribats a aquest punt. La pregunta és què hi hem de fer. Ens el creiem i retoquem els 19 maleïts articles considerats "inconstitucionals", o som valents i ens plantem per dir: caixa o faixa. Més val el no-Estatut que l’Estatut descafeïnat que ens imposarem des de Catalunya mateix?

El tripartit té un problema sobre la taula. De fet, conserva el problema des de fa mesos. La imatge d’un bloc nacionalista-sobiranista format pel principal grup de l’oposició (CiU) i el soci decisiu del govern (ERC), i un altre de "constitucionalista" integrat pel PSC, el PP i (curiosament) ICV-EUiA. Govern i oposició barrejats. Com que això de la política és imprevisible, cal veure com ho resolen tot plegat. O engreixem la senyora Constitució o assumim un Estatut de pa sucat amb oli.

Les veus que m’arriben diuen que a final de mes hi haurà acord, i llavors cap a Madrid. Però si això no fa un tomb de 180 graus, el més coherent són eleccions anticipades. El Tinell ja ho preveia. Encara que Maragall vulgui evitar-ho, fent participar fins i tot a una institució com el Barça. Ja ho diuen que és més que un club!

Amb aquest pati, és més vigent que mai l’article de Salvador Cardús de divendres passat, titulat: "Qualsevol cosa menys històric".

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!