Universitats: avui (tampoc) hi ha classe

Tornen les mogudes a diverses universitats dels Països Catalans, com en els vells temps: sindicats estudiantils (sic) minoritaris o, en tot cas, no prou representatius es permeten per la via dels fets interrompre la ja de per sí lànguida vida acadèmica amb assemblees i tancades a les dependències. Avui (tampoc) hi haurà classe.

Es pot estar a favor o en contra de l’anomenat Pla Bolonya, però sí s’està en contra cal informar-se primer. Sospito que els “estudiants” que aquests dies tiren de pancarta i sac de dormir a les facultats no acaben de saber massa bé perquè es mobilitzen. Em remeto a algunes entrevistes escoltades en informatius televisius i llegides en articles periodístics on la idea de fons que plana és que “Bolonya” és una mena de comodí del pòquer de la protesta post-adolescent.

De manera que, en la meva opinió, estan errant el tir en el fons (no saben ben bé què és i què no és Bolonya per posicionar-s’hi en contra) i en la forma (aquest tipus de mobilitzacions, com tothom sap, s’esllengueixen en pocs dies). Mentrestant, les nostres universitats van fent la viu-viu a l’espera d’una reforma seriosa que les transformi en els autèntics motors de coneixement, recerca i formació que la societat demanda de fa dècades.

Un pensament a “Universitats: avui (tampoc) hi ha classe

  1. Fes l’esforç i acosta’t a una d’aquestes facultats ocupades, entra als debats, posa l’orella a les xerrades i assebenta’t allà de què és Bolonya de veritat, que pel que sembla no ho tens massa clar.

    Abans de fer tot això, calla…