Ulisses20

Bétera, el camp de túria

Comença a Burjassot la Gira2009

Amb la Gossa, Orxata i Aspencat. Tres noms que ja són un què, per la tria i per la música. N’hi ha qui compara la Gossa Sorda amb els Obrint Pas; n’hi ha qui els posa davant, encara que, si bé m’agrada molt la Gossa, els Obrint són el referent, encara que ara facen vacances. Tampoc no cal que siguen gaire llargues, les vacances, però així i tot per mi són el referent, sens dubte. Però caram la Gossa, i Orxata també. La tria d’Aspencat ha sigut per votació popular a partir d’un volum de mil cinc-centes persones.
La Gira és un projecte que naix amb Escola Valenciana, és el quart any de tot plegat, per donar veu i aire a la música dels grups de música ben parits. Vull dir, que no els cal de canviar de llengua per fer música. Per això els corruptes del pp, el Govern corrupte dels valencians, els nega el pa i la sal, no els convida, ni els contracta, ni deixa que els ajuntaments que domina, la majoria, els convide a festes, a encontres populars, ni a res de res.
La queixa ve de lluny, i el calvari que passem fa anys que dura. Ara, totes aquelles collonades de festivals de música per a joves de sexualitat indefinida (no ho puc dir com ho diria a casa, ni com ho diria amb els amics), la coentor de Benicàssim, per exemple, o de Benidorm, o de l’estiu a València, a Castelló… i totes les festetes de pobles i altres exemples, amb processons, beates i tota la mandanga, sí que van a càrrec dels valencians, sempre que els grups, sense excepció, no canten mai en la llengua dels valencians.
Ves perquè hem de continuar fent escola, quan en realitat, el que voldrien molts, és fer música. Música a seques. Però és veu que, en aquest país, res no és pot fer a seques. I sort que les figues ens agraden amb pèl.
Au, cap a Burjassot falta gent.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de mestres d'escola per adasi | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent