El dret del consum des de Girona

Reflexions de dret del consum d'en Josep Martí - el Cerverí (jurídic) de Girona -

4 de juny de 2011
Sense categoria
0 comentaris

Estat espanyol: Modificació del sistema de facturació a l’energia elèctrica

El Butlletí Oficial de l’Estat de 30 de maig de 2011 ha publicat la Resolució de 24 de maig de 2011, de la Direcció General de Política Energètica i Mines, que modifica una altra Resolució de 14 de maig de 2009, per la qual s’estableix el procediment de facturació amb estimació del consum d’energia elèctrica i la seva regularització en lectures reals.

En essència, aquesta disposició determina que les empreses distribuïdores d’energia elèctrica tenen l’obligació de realitzar la facturació real dels consums elèctrics – fins a 10 kw de potència contractada – amb periodicitat bimestral i que només podran fer la facturació real per períodes semestrals en el supòsit que hi hagi acceptació expressa de la persona consumidora que li ha d’haver estat notificada per l’empresa distribuïdora.

Per tant, com que la facturació d’energia elèctrica per a potències contractades fins a 10 kw – la que tenen la majoria de persones consumidores físiques – es fa amb caràcter mensual, un mes podrà facturar-se amb lectura estimada però al mes següent haurà de fer-se amb la real. És a dir, cada dos mesos, ha de facturar-se amb lectures reals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!