Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

6 de novembre de 2008
2 comentaris

On va la universitat?

Ahir em va tocar fer una gestió a l’Escola d’Enginyeria Química de la Universitat Rovira i Virgili, al Campus Sescelades de Tarragona. Sempre m’ha fet gràcia aquest ús abusiu del mot campus per designar una realitat que no té res a veure amb la nord-americana, però aquest no és el tema. No hi havia estat mai i em va costar Déu i ajuda trobar l’oficina que buscava. El recinte és un conjunt d’edificis moderns, estil Bellaterra, units per patis, escales, rampes, jardinets… però sense pràcticament cap rètol que orienti el visitant ocasional. Les úniques referències escrites, en esprai, són les invectives contra Bolonya

El més curiós de la meva experiència va ser la sensació de que en aquella Escola Tècnica no hi havia activitat de cap tipus, encara que fos la una del migdia d’un dimecres. Una hora plenament lectiva, doncs. Recintes deshabitats, despatxos buits, poquíssims estudiants… fins i tot la cafeteria estava mig buida. La sensació era la de trobar-se en un món endogàmic, tancat en ell mateix, d’esquena a la societat, apte només per a iniciats. Insisteixo: parlo de sensació, no de realitat.

No vaig poder evitar fer-me moltes preguntes en pocs minuts. Què dimonis s’hi fa, a les universitats? Realment la qualitat de l’ensenyament és la mateixa d’abans? Perquè n’hi ha tantes? En definitiva, cap a on van les universitats? Avui s’han celebrat eleccions al rectorat de la Universitat de Barcelona. Caldrà estar atents al nivell de participació, perquè ens donarà una dada interessant per al debat.

  1. La URV està un esglaó o dos respecte les universitat de, per exemple, Barcelona. Els campus no són campus, no hi ha ambient universitari, els serveis que ofereixen a l’estudiant són bastant precaris i tot plegat et fa sentir aquesta sensació d’universitat petita i familiar que difícilment superarà si no es posen les piles. el que s’hauria d’haver fet des d’un bon principi és fer un campus amb totes les carreres entre Reus i Tarragona, però clar, les lluites entre els dos pobles sempre són més importants!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!