Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

14 d'agost de 2008
1 comentari

(Tibet llibertat) La foto dels “xinets”

Déu-n’hi-do com fa durar Vilaweb l’anècdota dels jugadors de bàsquet fent el xinet per a un anunci. Perquè és això: una anècdota. Una anècdota que determinats mitjans anglosaxons, sempre tant políticament correctes, han elevat a la categoria de gran ofensa racista.

Home, doncs no! No és racista, ni molts menys. Més aviat és, i amb això dono la raó a Vicent Partal, una nova mostra d’un cert menyspreu dels espanyols per tot allò que els és aliè o llunyà. Ja ho deia el poeta:

Castilla miserable
ayer dominadora
envuelta en sus andrajos
desprecia cuanto ignora.

El poeta era Antonio Machado i el darrer vers segueix tant vigent com el primer dia. Només cal parar atenció a com els locutors pronuncien els cognoms en altres llengües, catalana inclosa (recordeu el pobre “Sex Fàbregas”). Un cert menyspreu per tot el que no els és propi, siguin llengües veïnes o trets orientals.

  1. Ahir la Cuatro -de l’escuderia Prisa, llum i guia del progressisme espanyol- donava la notícia de l’estrena d’un film de Pere Portabella. Per a ell, i en diverses ocasions, un tal “Portabela”. Apa, que si arriben a dir Orson Bellés s’hagués armat un ciri.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!