Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

1 d'agost de 2008
2 comentaris

Extremadura s’ha ofès

Ara resulta que cal demanar perdó a Extremadura. La inclusió d’una gracieta al bloc del regidor Lluís Suñé, possiblement desafortunada o de poc gust però de cap de les maneres insultant o delictiva, ha disparat l’artilleria de tots coneguda, en forma d’airades protestes, amenaça de denúncia (quin article del Codi Penal caldria aplicar? ho ignoro), petició de perdó per part de l’autor i retirada de la foto de marres.

En entrevista televisiva, el regidor ha fet molt bé en recalcar que el fons de la qüestió (l’injust sistema de finançament autonòmic) és el que és i això no ho esmentaran pas les autoritats d’aquella regió. Per cert, que les formacions polítiques afectades s’han ben lluït: Iniciativa li ha fet saber que si tenia problemes judicials “ja t’apanyaràs” i Esquerra Unida i Alternativa s’ha apressat a recordar que Suñé mai no ha militat en aquesta formació. Com es pot comprovar, tot un exercici de solidaritat per part de qui més la predica.

Extremadura s’ha sentit ofesa, potser sincerament, ha posat el crit al cel i en vint-i-quatre hores ha aconseguit tres coses: la humiliació catalana de demanar perdó, la retirada de la brometa origen del conflicte i l’autoafirmació mitjançant el victimisme, aquella cosa que sempre ens critiquen.

Què no hauríem de fer des de Catalunya davant no d’una sinó d’infinites burles i faltes de respecte a la xarxa, en forma d’opinions, comentaris, dibuixos, muntatges fotogràfics, etc.? Sincerament, potser comença a ser hora de deixar d’anar amb el lliri a la mà.

  1. Alguns tenen la pell molt sensible , quan se senten al.ludits, però carreguen sense cap rastre de vergonya contra el País Basc o els Països Catalans – insolidaris, terroristes, avars, aldeans….- Recorde un espot a l’ETB on un andalús sense cap gràcia- trencant tòpics – arribava al País Basc i s’hi trobava d’allò més bé. Doncs, hagueren de llevar-lo perqué el govern de la Junta ho considerà ofensiu – tinc un fum d’amistats basques d’arrel andalusa que el trobaren prou simpàtic, l’espot protagonitzat per l’actor qui fa de comptable a Càmera Café.   

  2. el linxament polític i personal de Lluís Sunyer. És una persona íntegra, al qual no l’influeix la tendència de cap direcció de partit. El vaig conèixer personalment fa uns mesos, i hi tinc relació personal. És un independentista sense embuts. Tota la meua solidaritat amb ell. El que`està passant a Extremadura és típicament Espanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!