Falten 3 dies

Continua el compte enrere fins el 9-N. Ahir es va celebrar l’acte central de la campanya electoral, si es pot dir així, a Tarragona.

* La sala gran del Palau de Congressos s’omple completament: ni un seient lliure dels 1.200. A l’entrada, dues noies van comptant la gent amb aquell aparetet que porten les hostesses als avions. “Cuántos, Eva?” sento que pregunta una. “969” contesta l’altra al precís moment que jo entro. Quan l’aforament és complert, encara queden unes dues-centes persones al carrer sense poder accedir; la Carme Forcadell, estrella de la jornada, té una atenció amb ells.

* Obre l’acte la interpretació de “La Moixiganga”, barrejada amb uns no previstos plors d’una criatura. Aviat es calma. Presenta Oriol Grau, que ja va fer de mestre de cerimònies a la presentació de l’ANC a Tarragona fa dos anys, i que té l’oportunitat de destacar-ne les diferències. El públic de llavor s’ha multiplicat per cinc i la tòpica abulia tarraconenis sembla en franca retirada.

* Les intervencions van a càrrec del professor d’economia Guinjoan (bastant plúmbia, perquè callar-s’ho), la periodista Rita Marzoa (que ens repeteix tres vegades que ella votarà sí i sí, per si hi havia dubtes) i el periodista-còmic-historiador Toni Soler (que té un entranyable record per Alfonso Guerra el dia de la seva presumpta retirada). Carme Forcadell no s’estén massa en el seu parlament, cosa que és d’agrair, i de tot el que diu el que queda més clar és que tots hem d’anar a votar a les 9 del matí (“bé, si és a les 10 no passa res”, per consol de dormilegues). Els quatre personatges protagonitzen després una mena de taula rodona, francament sobrera, contestant algunes preguntes del públic.

* Moment tonto de la nit. Quan l’Oriol insinua la possibilitat de no poder votar, cau una xinxeta que aguanta l’estelada del faristol, deixant-la mig caiguda. Mal auguri? Aviat es soluciona l’incident.

* Fi de festa amb Pep Sala interpretant “Boig per tu” i passi de l’emotiu vídeo “Votaré per tu” (com es pot veure, aquí tot es fa per tu): personatges de la nostra societat recordant avantpassats que no podran experimentar el gest històric (per molt que el camuflem) de diumenge.

* Frase de la nit? Una que va deixar anar Toni Soler: “No em quedaré tranquil fins que la fiqui”.

[Imatge: foto ANC Tarragona, www.naciodigital.cat]

Falten 4 dies

ENS PROHIBEIXEN VOTAR, ENS PROHIBEIXEN EXISTIR.

El món dels blocs sempre ha estat un espai de llibertat, ho sabem molt bé tots els que que fa anys utilitzem aquest mitjà per expressar-hi les nostres opinions, i compartir-les amb altres blocaires. El bloc ens dóna la possibilitat de comentar i polemitzar ja que és un espai de llibertat i respecte absoluts. Aquest és el seu gran valor.

Tots nosaltres, de tan diferents ideologies i creences estem d’acord en una cosa: L’IMPERI DE LA DEMOCRÀCIA ESTÀ PER SOBRE DE L’IMPERI DE LA LLEI. Quan s’invoca una llei per a silenciar-nos, aquesta llei esdevé il.legítima perquè emmordassa la democràcia. Els catalans estem sotmesos a aquest l’ús il.legítim i antidemocràtic de les lleis espanyoles.

Podem discrepar de com hem arribat a aquest punt que som avui, de si el 9N havia de ser ”consulta” o ”participació ciutadana”, però ara som on som i, tot la imperfecció a què ens ha obligat la suspensió per part d’un govern de l’Estat espanyol de la consulta prevista, ens hi juguem moltíssim en el 9N. És un envit, per tant, hem de votar de totes, totes.

Els qui estem acostumats a expressar-nos amb llibertat i respecte ens comprometem a exercir la democràcia anant a votar el 9N. Farem que ressoni la veu de la gent, aquí i a tots els mitjans internacionals, sense que les prohibicions d’uns tribunals que estan al servei de la política en lloc de servir el Dret, ens suposin cap aturador.

Apuntament acordat entre blocaires i que tots esteu convidats a subscriure.

#VotarePerVosaltres