Premsa amiga (d’aquí i d’allà)

La premsa “amiga” ofereix avui dos bons exemples de com entén el procés sobiranista català i de la seva manera d’atacar-lo amb tergiversacions, errors o arguments infantils. Si aquest és el seu nivell, perfecte. Vegem-los.

El Diari de Tarragona, digne hereu de la premsa del Movimiento, per dir que encara hi ha trams de la Via Catalana a la província de Tarragona que no estan plens afirma: “El 90% dels trams buits, a Tarragona”. Es refereix a que 141 dels 159 trams es troben a aquesta província, però per a l’ínclit Diari (també conegut com “tebeo”) són trams “buits”, no “casi plens”. Bonica manera d’informar, però és que a més a la portada (que és el que la gent més llegeix) el titular surt o mal redactat o directament manipulat: “El 90% dels trams de la cadena a TGN encara estan buits”. O sigui, que ja ho sabeu, a la província de Tarragona només hi ha un 10% de trams plens. I més val no entrar en el text de la notícia, redactat en castellà, no cal dir-ho.

L’altre diari que avui es cobreix de glòria, val a dir que com casi cada dia, és La Razón. La portada del rotatiu del senyor Marhuenda ens informa d’un fet gravíssim. Resulta que les samarretes grogues que s’estan venent per participar a la Via Catalana estan fabricades… al Marroc! En la seva peculiar concepció de les coses, creuen que una nació s’ha de defensar xovinístament sense veure-hi més enllà, de manera que reputen una incoherència que l’independentisme català (ja no usen la paraula separatisme) tingui tractes comercials fora de Catalunya. Si les samarretes s’haguessin fabricat a La Manxa, un suposar, el diari hauria de destacar-ho igualment si volés ser coherent amb el seu argument. Però no ho faria: s’ho callarien com a putes. I la fàbrica de La Manxa, estaria encantada de la vida amb la comanda, naturalment, perquè no para d’inscriure’s gent a la Via. Fins i tot al 90% de trams buits de Tarragona…

[Imatge: Vilaweb]