M’acomiado de tots vosaltres

Aquest serà el darrer apunt del bloc “Les aigües turbulentes”. Amb molta tristesa m’he d’acomiadar de tots vosaltres. La raó és senzilla: les meves noves obligacions professionals m’impediran, a partir d’ara, ocupar-me del bloc amb la intensitat amb què jo voldria i els meus fidels lectors es mereixen.

Una trucada de Josep Maria Pelegrí, flamant conseller d’Agricultura, a qui conec de fa molts anys, de quan estudiàvem junts, m’ha ofert fer-me càrrec de la nova Direcció General de Conreus Bioecològics, i no he pogut refusar la seva proposta. És tot un repte per mi. Dilluns que ve m’incorporo, doncs, al meu nou lloc de treball a Barcelona, des del qual espero contribuir al desenvolupament del camp català en clau sostenible. Tinc ja algunes idees per posar en pràctica, que us avanço. Vull crear un Institut de Promoció de la Patata Natural, per fer front als cultius transgènics. També crearé una línia d’ajuts per promoure Cooperatives de Ramaders a comarques altament urbanitzades, com el Baix Llobregat o el Tarragonès: és important tornar a tenir vaques i porcs al costat de les grans ciutats, això fa país i fa natura. Naturalment, tot plegat només serà possible si hi ha recursos econòmics suficients. Ja se sap que estem en crisi, i per la meva part seré un exemple d’austeritat: em conformaré amb cinc secretàries, dos xofers i deu assessors.

Només em resta agrair-vos a tots els seguidors d’aquest modest bloc la fidelitat que m’heu dispensat. Pel que fa a mi, aquests quatre anys de “Les aigües turbulentes” han estat tot un plaer. Fins sempre, amics.