Arenys: per mi que els tenen per corbata

Les reaccions d’última hora del poder central contra la possibilitat de celebrar la consulta d’Arenys de Munt, reaccions que s’han d’afegir a la manifestació falangista, demostren la por que els produeix tot plegat. Per mi que els tenen per corbata.

Ara, justament ara, s’impugna la decisió de l’Ajuntament de donar suport a la consulta. Si tan il·legal és, per què no es va fer just després d’aprovar-ho en el ple? Naturalment, el que els molesta és la transcendència que està agafant una iniciativa que és completament legal (no ho organitza l’Ajuntament sinó una associació), democràtica (què més democràtic que una urna?) i pacífica (quina ràbia els deu fer això). Han hagut de recórrer a arguments jurídics per intentar torpedinar una acció que pot repetir-se a molts altres municipis. I aquesta és la seva por: que el sobiranisme es situï, definitivament, en el centre del debat polític i social, que els mitjans de comunicació no el puguin defugir (per cert, quin paper més galdós el de TV3) i que l’afer arribi a institucions europees, que es creuen molt més que les espanyoles això de la democràcia.

La por que hem tingut tants anys nosaltres, la por que Arenys ja no té, és la mateixa por que comencen a tenir ells. Cagadets estan.