La igualtat, segons el Departament de “Trabajo”

Cau a les meves mans un opuscle. Miro de què es tracta i llavors el que cau és la meva ànima als peus. Es tracta del programa del III Congreso Nacional para Racionalizar los Horarios Españoles, tot en (i només) en castellà. Fins aquí, res d’especial, si no fos pel petit detall que el congrés es celebra a Tarragona, l’organitza el Departament de Treball de la Generalitat i hi col·laboren els Ajuntaments de Tarragona i Barcelona i la Diputació de Tarragona.

A l’interior del fullet, algunes perles. La inauguració anirà a càrrec de la “Consejera del Departamento de Trabajo”; hi intervindran, entre molts altres, la presidenta de l'”Instituto Catalán de las Mujeres” i la rectora de la “Universidad Ramón Llull”; el comitè d’honor del congrés està integrat per tots els presidents de les comunitats autònomes, llevat, és clar, del País Basc. La broma costarà a cada assistent 150 €. Informació a la web www.horariosenespana.com que és, sospito, qui mou els fils de veritat.

Un logotip encapçala tota la informació: “A la feina, iguals”. Per al Departament de Treball, els catalans no som ni iguals ni diferents: simplement som inexistents.