Carrers de Tarragona: Joana Jugan

Va de Marquès de Montoliu a l’avinguda d’Andorra. Deu el seu nom a la religiosa bretona, canonitzada fa pocs anys, fundadora de les Germanetes dels Pobres, les quals realitzaven la seva meritòria labor social en un edifici tocant al carrer. Dic realitzaven perquè ja no: ara ja no hi són, i l’extens i llaminer terreny que l’envoltava ja llueix grues i una estructura de set nivells. Els Germanets dels Rics n’han pres el relleu.

Caminant pel carrer, que fa corba, ens trobem l’antiga Església Baptista, actualment traslladada a un altre lloc, i la clínica veterinària del Dr. Patino, que entre altres serveis realitza electrocardiogrames i endoscòpies per a gats i gossos. Algú ho ha de fer.

El següent i darrer tram (és un carrer curt), un forn-pastisseria ofereix diversos productes a les pissarres de la porta, tot en castellà (inclosos uns alfajores con dulce de leche argentins), fins que es passa al català quan es tracta d’anunciar panellets. Curiós. Detall que no té un altre establiment situat més avall: l’Slavitch, que ven productes “exportats de Rússia” en castellà i rus. No importats, sinó exportats.