Sant Tornem-hi

Sospito que l’apunt d’avui serà un calc del que vaig escriure l’any passat, per aquestes mateixes dates, referit al començament de temporada (conegut també com a rentrée o “Sant Tornem-hi”). No és estrany que això passi, ja que és aquell moment de l’any en què tornen inexorablement una sèrie d’indicis que desenvoquen en un nou cicle vital: les notícies sobre el què val equipar un alumne, la rematada final de les rebaixes d’estiu, la reincorporació dels nostres polítics bronzejats i relaxats, les estrenes (ai!) televisives…

Però els senyals infal·libles del començament de la normalitat (llegiu rutina) són dos: la primera jornada de la lliga futbolística i la invasió publicitària de fascicles i andròmines col·leccionables. Justament ambdós fenòmens es combinen aquests dies amb l’oferta (agafeu-vos) del joc de ganivets de cuina del Barça, per part d’un conegut diari esportiu. Increïble. Què tindran a veure els estris casolans amb un equip de futbol?

Com a mínim, el pijama del Barça, que és el que ofereix el diari de la competència, permet als afeccionats fins i tot dormir amb els colors blaugrana. Té una certa lògica. Però ganivets del Barça? Com no sigui per tallar-se les venes a final de temporada, al comprovar que “aquest any… tampoc” (esperem que no).

Benvinguts a la rentrée. Ah! i visca el Barça!