Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall Camps

10 de desembre de 2008
0 comentaris

60 anys de drets humans

Seixanta anys de la Declaració Universal dels Drets Humans, per ser més precisos. Déu n’hi do el que se n’ha parlat aquest any! I fa falta parlar-ne molt: als mitjans de comunicació, a les escoles, a tot arreu, perquè el respecte als drets humans és la base sobre la que hem de bastir qualsevol estructura social.

La humanitat necessita que aquesta declaració, curta i entenedora, lògica i assumible, inspiri tots els textos legals i totes les actuacions públiques: aquí, més que en cap situació, la teoria i la pràctica han d’anar de la mà.

El camp per recórrer és encara, malauradament, prou llarg: genocidis, tortures, execucions, desigualtats sexuals, falta de garanties processals… que esquitxen dictadures i democràcies de les quatre parts del món.

No cal viatjar gaire per preocupar-se. Segons una enquesta feta pública ahir mateix, el 33% dels joves de l’estat espanyol estan a favor de la pena de mort. Aquesta generació és la que accedirà en pocs anys als llocs de comandament de la societat amb unes idees que semblava que estaven en declivi, i no. Siguem-ne conscients.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!