10 de gener de 2009
0 comentaris

Raïm d?alçada

Primer pel diari Avui Digital i després pel setmanari de Valls El Pati, llegeixo la iniciativa que ha tingut l’Agrupació d’Agricultors de Pla de Manlleu de treure un vi mono-varietal de parellada, procedent de les vinyes altes de Querol, Pla de Manlleu i la Juncosa.

Durant la meva època de diputat al Parlament de Catalunya, vaig seguir la problemàtica d’aquest raïm, pel que fa al poble de Querol, que, tenint unes  excel·lents parellades (precisament, per l’alçada de les vinyes), havien estat excloses de la D.O. del Cava per un error administratiu. Cosa que no vaig entendre mai i diu molt poc a favor d’aquesta D.O. que ha tingut més un transfons polític, com la seva extensió per diferents punts de l’estat molt allunyats entre ells, que criteris de territori o de qualitat.
Per això i perquè aquests dies hi estava reflexionant, que potser ja comença a ser l’hora que parli de la D.O. Penedès i pensant en la diferenciació d’aquesta D.O. entre els vins del pla, la part del Garraf, com molt bé apuntava el Nani del Bloc Vinissim, i els vins de la part més alta del Penedès, he cregut que era important donar la noticia de la sortida d’aquest vi, encara que no l’he tingut a les mans, però tan aviat com pugui posaré els meus esforços per trobant-ne. (continua…)

El vi, es diu: El Nou de 500 i és exclusivament de  parellada montonega i té una baixa graduació, com és normal en aquesta varietat. El que sí que l’alçada fa, és que mantingui una bona acidesa a una graduació més alta, i això li dóna frescor, que junt amb l’aportació aromàtica d’aquesta varietat, pot ser una proposta interessant, que caldrà degustar.
Són molt importants iniciatives com aquesta, que complementen l’oferta del nostre país i donen possibilitats a aquesta varietat al marge del cava.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!