Vi ranci

13 de novembre de 2008

Després d’haver parlat dels vins dolços, sobretot aquells que ens podien servir aquests últims dies per acompanyar les castanyes i els panellets, crec que és de justícia parlar d’un vi molt casolà, que hi havia en totes les casa abans i que potser ja no hi és tan present, però que acostuma a ser de

Llegir més

Sirà (II)

10 de novembre de 2008

A l’anterior escrit parlava de la incorporació d’aquesta varietat en algunes D.O.S. del nostre país amb la finalitat, sobretot, de millorar alguns vins.En aquest escrit, doncs, la meva intenció és parlar d’uns quants d’aquests vins, i crec, amb tota justícia, que un dels vins més interessants on el sirà hi té una gran presència, són

Llegir més

Sirà

6 de novembre de 2008

Al començament de la incorporació  de les varietats de raïm amb més anomenada o prestigi internacional, es va donar el debat de si era o no era legítima  la incorporació d’aquestes noves varietats. Els arguments eren de pes,  tant per part dels defensors com per part dels detractors. Jo personalment penso que és molt interessant

Llegir més

Vins dolços naturals: els ambrats

2 de novembre de 2008

Aquests dies, parlant dels vins per acompanyar les castanyes i els panellets, i sobretot parlant dels muscats de Ribesaltes, he pensat que era interessant parlar dels vins ambrats, que són força tradicionals a la Catalunya del Nord.   Aquest vins són diferents del muscats, tot i que la seva elaboració és força semblant, és a

Llegir més

Panellets i castanyes de Prades

30 d'octubre de 2008

Aquest any, Tots Sants ens porta un canvi radical del temps, sense fer gaire cas del canvi climàtic, ens porta aquell punt de fred que fa de bon coure unes castanyes a la paella foradada, que cada any recuperem d’algun indret del magatzem. Avui, mentre feia cua per comprar quatre castanyes, ha sortit el comentari

Llegir més

Pedralets 2004

27 d'octubre de 2008

Feia temps que volia fer una escapada a Gratallops per poder proveir del Pedralets del 2004. D’aquest vi, ja n’he parlat en aquest bloc, i el considero que és segurament el millor Priorat en la relació qualitat/preu. És per això que estava ansiós de poder fer aquesta escapadeta per proveir-me d’aquest vi d’unes de les

Llegir més

Montebrione

24 d'octubre de 2008

La proximitat de Tots Sants m’ha fet pensar que aquest cap de setmana hauria de trencar quatre ametlles de la migrada collita d’enguany per fer la pasta dels panellets. I, naturalment, amb els panellets i les castanyes cal trobar un vi per acompanyar.Jo aquí seria molt tradicional i miraria amb simpatia els moscatells molt interessants

Llegir més

Bona època per als vins negres

20 d'octubre de 2008

Aquest estiu passat, vaig escriure que a l’estiu era una bona estació per beure vins negres joves, però ja fa anys que vaig descobrir que a la tardor, sobretot aquells dies de cap de setmana que et pots preparar un dinar o sopar adient, és una de les millors èpoques de l’any per destapar una

Llegir més

Diferents de forma, iguals de fons

17 d'octubre de 2008

El dimecres al vespre, la Margarida va fer una conferència a Andorra,  organitzada pel Centre de Cultura Catalana d’Andorra, en el marc de l’any Rodoreda. Aquesta conferència va anar sobre les diferents lectures d’un conte molt conegut de l’autora, “La meva Cristina”,  jo feia molts anys que l’havia llegit i en conservava un vague record

Llegir més

Catalunya espera una reparació

15 d'octubre de 2008

Aquest és el títol que ha donat la Margarida a l’escrit del seu blog commemorant els 68 anys de l’afusellament del president Lluís Companys, després de l’acte celebrat fa pocs dies al Palau de la Generalitat, on els cònsols de França i Alemanya, varen assumir per part dels seus estats, la seva part de responsabilitat.

Llegir més

D.O. Empordà

14 d'octubre de 2008

L’Empordà és amb tota probabilitat el  primer lloc on s’hi va conrear la vinya, amb l’arribada dels grecs a Empúries. Les vicissituds d’aquest conreu en aquesta zona, són molt similars a les d’altres zones vitivinícoles del nostre país, però amb la particularitat que després de la fil·loxera es va abandonar bona part d’aquest conreu, en

Llegir més

En clau de vi

12 d'octubre de 2008

Els que sentiu afició per tot aquest món del vi, i més en concret pels vins de casa nostra, el canal 33 de La Televisió de Catalunya torna a fer el programa: En clau de vi, els divendres a tres quarts d’onze de la nit. Com tot programa que va dirigit a un ample ventall

Llegir més

Després de la Verema

10 d'octubre de 2008

Parlar del vi de casa nostra, de les diferents varietats de raïm, de les Denominacions d’Origen, dels cellers, dels maridatges dels vins, de la seva categoria etc., no ens ha de fer oblidar de tot el treball que hi ha al darrere per aconseguir un bon vi. I és precisament en aquesta època de l’any,

Llegir més

Carinyenes (II)

6 d'octubre de 2008

A l’escrit anterior feia unes consideracions sobre aquesta varietat de raïm i els bons vins que donen les carinyenes velles a la D.O. Montsant i sobretot al Priorat. Fetes, doncs, les consideracions oportunes en l’anterior escrit, crec que val la pena referenciar  uns quants vins en el cupatge dels quals domina aquesta varietat de raïm.

Llegir més

Carinyenes

4 d'octubre de 2008

Fa un temps vaig parlar del fenomen de la garnatxa blanca i, posteriorment, hi he fet referència en altres escrits, sobretot perquè ens ensenya que una varietat ben treballada pot donar excel·lents resultats . Un fenomen  molt similar ha passat amb la varietat de raïm carinyena, sobretot són interessantíssimes aquestes carinyenes velles que al Montsant

Llegir més