26 de novembre de 2008
8 comentaris

Oli del raig

L’altre dia parlava de les imatges que es poden veure al camp de moltes comarques del nostre país, on es poden veure alguns dels pocs pagesos que hi queden collint olives per portar-les al trull i fer l’oli.
El dilluns passat, que vaig anar a Gratallops, vaig trobar a la botiga de la Cooperativa garrafes d’oli del raig, aquest oli que no està tractat i que correspon a la premsada de les olives que, sense cap altre procés, donen un oli totalment tèrbol i molt bo de gust però molt efímer, ja que s’ha de consumir molt aviat.
Els que pugueu, per proximitat o coneixença amb alguna cooperativa o algun molí, aprofiteu l’oportunitat, que us permetrà fer unes torradetes sense necessitat d’afegir-hi res més. Més endavant ja tindreu l’oportunitat de comprar un bon oli per tot l’any.   . 

  1. Jo vaig ser-hi just el dimecres 26, quan tú publicaves aquest post.
    Vaig baixar a Ulldemolins per buscar oli i estaven encara en plena operació d’envasat. Com que no vam poder comprar l’oli vam seguir camí cap a la Cooperatva de Gratallops a carregar vi, i oh sorpresa, ens vam trobar amb “l’oli de raig”. En cru es perfecte, amanides, torradetes -com tú dius- o simplement en un plat i sucar-hi pa.
    Una troballa, si senyor.

  2.  actualment oli del raig es una terminologia que hom adopta com a bona pero no ho es, primer raig tampoc, i moltes d´altres que nomes existeixen perque els el.laboradors han claudicat a les peticions del consumidor que desgraciadament no esta informat, avui amb els sistemes nou d´extracció l´oli nomes te un proces on no hi ha ni un ni dos rajos, ni primera ni segona premsada, i tot i que si que es filtra, aixo no li resta cap qualitat sino tot el contrari, pero comprem per la vista i aixo de vegades ens traiciona, vas comprar oli en la zona mes reconeguda en qualitat actualment pero el filtrat es millor perque nomes s´elimina aigua i part de materia organiga que en setmanes fermenta en contacte amb aquesta aigua.
    Antigament no disposaven de sistemes de filtratge i aixo es feia per decantació, l´oliva tampoc es portava tant verda al moli i no duia tanta aigua, i moltes coses han canviat per be i encara que pensem que abans es feia millor i que sense filtrar es millor ens equivoquem…et recomano tambe tastar el de Masroig, el de Cabacés o el de La Serra d´Almos, quedaras content…sempre filtrat i si pots localitzar-lo compra l´exclusiu Oleum Priorat Elixir.
  3. Nice, but some may talk about soundtracks – they may also refer to music used in video games. While sound effects were nearly universally used for action happening in the game, music to accompany the gameplay was a later development, therefore game soundtrack plays a huge role in it

Respon a Carl Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!