2 d'abril de 2009
0 comentaris

Nus

Entre els cellers que tenien presència en el certamen La nariz de Oro, celebrat fa pocs dies a Barcelona, em vaig trobar el celler Mas del Gil, del Priorat. Entre els seus vins, dels quals ja he parlat en aquest bloc (hi deia que hi ha cellers que no els busques, sinó que et troben), aquest cop presentaven un nou vi: Nus, un vi dolç de prostres en el qual, m’explicaven, hi han esmerçat molt de temps i moltes proves fins que han aconseguit el vi que volien, i francament, han aconseguit un molt bon i complexe vi dolç.
Aquest vi dolç, per una part està en la línia dels dolços fets a partir de vins negres que fan alguns cellers del Montsant i Priorat, però al mateix temps té un toc de pansa, que no es fa pesat a causa de la frescor que també té aquest vi.
Quant vaig tastar aquest vi, em va venir a la memòria que havia parlat dels vins dolços naturals de la Catalunya del Nord i vaig pensar que havia estat poc diligent a parlar dels vins dolços que han anat apareixent sobretot a les D.O.S meridionals del nostre país, al costat dels moscatells i rancis tradicionals, que si que n’havia parlat, lligant-los amb els panellets i les castanyes.
Aquets vins negres dolços i golosos, però no ofenosos,  que tan bé lliguen amb algunes postres, sobretot les de xocolata, cal recuperar-los per acompanyar les postres dels dinars festius, deixant els caves per a la resta de l’àpat. També es pot provar el maridatge d’algun d’aquests vins dolços amb la degustació d’aperitius, com pot ser unes anxoves o un formatge tipus Roquefort o Cabrales, pot ser que no tots aquest vins hi lliguin, però segur que en trobareu alguns que us sorprendran.
Cal donar, doncs, la benvinguda a aquest nou vi, molt aconseguit i que representa les potencialitats d’unes vinyes i un territori que lliga molt bé la tradició amb la inovació, com ha passat amb els vins de taula. De la resta de vins dolços, ja en parlarem quan parlem dels cellers com La Cooperativa de Capçanes, amb el seu Pansal de Calàs o dels Ètim, de la Cooperativa de Falset – Marçà o d’altres de la Terra Alta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!