24 d'octubre de 2008
6 comentaris

Montebrione

La proximitat de Tots Sants m’ha fet pensar que aquest cap de setmana hauria de trencar quatre ametlles de la migrada collita d’enguany per fer la pasta dels panellets. I, naturalment, amb els panellets i les castanyes cal trobar un vi per acompanyar.
Jo aquí seria molt tradicional i miraria amb simpatia els moscatells molt interessants que sempre s’han fet a casa nostra, perquè si no gaudíem d’una llarga tradició de vins de taula ben elaborats per embotellar, cal dir que sempre, almenys des que jo recordi, s’han trobat molt bons moscatells embotellats, sobretot a la D.O. Tarragona, que li queda molt de camp per córrer per fer grans vins de taula, tot i les excepcions que he anat comentant al bloc, i en canvi sempre s’hi han trobat magnífics moscatells.
Dels tradicionals de la casa De Muller als de moltes cooperatives d’aquesta D.O., últimament he agafat estima per un moscatell que elabora, per mi que amb una gran qualitat, la cooperativa agrícola de Montbrió del Camp, amb el nom de Montebrione. Francament, jo el trobo excel·lent, per això faig aquesta aposta de qualitat. (continua…)

També els que no trobeu aquest moscatell, podeu anar a raure a la Casa Torres, que fa un moscatell molt bo i fàcil de trobar al mercat.
La tradició és la tradició, i la mistela també fa el seu fet amb les castanyes torrades, i no oblidem aquesta part del nostre país, avui sota l’estat Francès, amb els magnífics muscats de Ribesaltes.
Teniu una setmana per proveir-vos, i un cop l’any, almenys, val la pena tenir presents aquests vins que van aportar una mica de satisfacció gastronòmica a  moltes generacions amb poques alegries culinàries.    

  1. Sóc un aficionat al moscatell, des de ben menut. Quan la padrina me’n posava una copeta (d’aquelles copetes per beure moscatell) i em donava un carquinyoli per sucar. Ara és pecat mortal donar vi a la canalla, o fer-los berenar pa amb vi i sucre, però abans el vi era present a les taules de tothom (bé amb porró o bé amb ampolla) i formava part dels bons aliments. Bé, després de la paragrafada us voldria preguntar a quina temperatura s’ha de servir el moscatell. S’ha de ficar a la nevera? Gràcies.

  2. I’m surprised because of the superb stuff connecting to this good post. You did that like the Freelance writing job service , therefore, you did deserve very prestige price for this, I guess!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!