14 de gener de 2008
0 comentaris

EL TOMB DEL BALCÓ

El Tomb del Balcó és un camí amb una magnífica vista de la ciutat de Valls, sobretot de la part més antiga de la ciutat, aquest camí va de la carretera de Tarragona a la de Barcelona per damunt del torrent del Catllar i del rec de la Cavalleria.

Sempre penso, quan veig el temps per TV3 i ens mostra per mitjà de connexions a càmeres  fixes de diferent pobles i ciutats, en la panoràmica magnífica d’aquest indret, tenint el Tomb del Balcó com a observatori de la ciutat de Valls amb la muntanya de Miramar, la serra Carbonera  i el coll de Lilla al darrera, que marquen el límit de l’Alt Camp amb la Conca de Barberà. De l’ordenació territorial i de la carta de paisatge és del que voldria escriure unes ratlles.

Poques ciutats del Principat de Catalunya gaudeixen d’aquest perfil de ciutat tan magnífic, amb l’arxiprestal de Sant Joan i el seu campanar, el convent del Carme, citat a la cançó “El bandoler” de Lluís  Llach, Sant Francesc l’antic quarter etc.

El nou Tripartit municipal (CiU,PSC i INCASOL) com molt bé ha definit en Josep Mª Pallàs, amb el desenvolupament de Ruanes ja faran perdre la vista de part d’aquest perfil en una operació urbanística que molts no creiem prioritària, quan hi ha l’entorn del Portal Nou i la Partida del Prado per desenvolupar i que donaria un creixement més harmònic entorn del centre històric de la ciutat. El problema és que el departament de política territorial de la Generalitat, que haurà de vetllar pel paisatge urbanístic en última instància, hi té interessos per mitjà d’INCASOL, és a dir, jutge i part.

Aquesta preocupació es reforçà amb la futura aprovació del Pla Parcial Territorial i sobretot amb la lletra petita del pla parcial.

El Tomb del Balcó ha servit per fer-se la foto del conjunt de les diferents llistes municipals dels  grups i partits a través de la història, potser en el futur alguns no triaran aquest indret per fer-se la foto.

El Tomb del Balcó com a magnífic observatori és el que m’ha motivat a fer-lo servir com a subtítol del bloc. Aquests caps de setmanes d’hivern, cap al migdia es veu fumejar a l’entorn de les masies i barracons agrícoles, és època de calçotades com diu el Jaume Fàbrega.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!