10 de gener de 2008
1 comentari

EL PERXE


El obrir un bloc personal es fa per moltes motivacions, en el meu cas per fer comentaris de coses que m’interessen i que potser i haurà o no algun receptor, es per això que no pretenc fer una presentació formal, per
ò si escollir un tema que resumeix molts dels meus punts d’interés


El Molar


El PERXE

El Perxe es una casa rural del Molar el Priorat que podeu gaudir com a sojorn turí­stic o per estada de relaxament, en tot cas en la pagina web ja trobareu la informació necessària. El que m’agradaria comentar son els intangibles i la filosofia d’aquesta casa, que és el mateix temps CENTRE QUIM SOLER, documentació i activitats sobre literatura i vi (CQS),escriptor molt interessant de la generació del 70 i que molts, potser coneixereu per les col·laboracions que feia a Catalunya Radio.
Lligat amb la literatura, el vi, que parlant del Priorat es parlar d’excel·lència. Aquesta comarca del nostra país i ha arrelat la vinya que per el seu terreny singular i per clima dona origen o dues denominacions de gran prestigi mundial la Denominació d’origen qualificada Priorat i la Denominació d’origen Montsant, així dons, el maridatge de literatura i vi donen sentit al paisatge magnífic del Priorat i els seus pobles.
Parlar del paisatge del Priorat, es fer un punt i apart amb La Roser Vernet, que gestiona la casa i el centre, però el mateix temps lluita junt amb molta altra gent d’aquest territori, perquè el desenvolupament necessari de la comarca no malmeti tot allò d’exclusiu i que la fa entranyable per a molts.
Es per tot això que en aquesta casa, de ben segur i trobareu hostes o visitants que os faran una estada mes interessant i al mateix tems agradable.

Per cert, aquest any el Centre Quim Soler ha elaborat un calendari reproduint textos del Quim SORTIDA D’EMERGÈNCIA, tot i que els dies passen, com en tots els calendaris, els textos fan de molt bon llegir.

  1. gràcies, Jordi, m’alegra constatar que els intangibles circulen, glop a glop, llibre a llibre. I que territori, espai literari, vi, paisatge, i tantes altres coses que ens uneixen, són més enllà de les paraules,  una manera d’entendre el món i la vida.

    Bon any! (amb sortida d’emergència, o no…)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!