3 de desembre de 2008
1 comentari

Cérvoles

Aquest és el nom del vi que elabora Cérvoles Celler en un poble de la comarca de les Garrigues, La Pobla de Cérvoles, molt proper als boscos de Poblet i a l’esquena del Priorat. És a la part alta d’aquesta comarca, cosa que fa que les nits siguin fresques i amb una pluviometria no molt abundant, però si suficient.

Crec que aquestes dades són rellevants, ja que l’emplaçament no és per casualitat, sinó que correspon a la voluntat d’aquest celler d’elaborar uns grans vins de Costers del Segre, com no podia ser d’una altra manera, ja que aquest celler neix sota l’aixopluc i experiència d’un dels cellers més prestigiosos de la D.O. Costers del Segre, i de casa nostra en general, i un dels més antics, pel que fa als vins embotellats: El Castell del Remei.

Explicava en el meu escrit de la D.O. Costers del Segre, la gran extensió de territori i diferències que hi ha, i feia un intent de dividir-ho en subzones, d’alguna de les quals ja n’he parlat. Sense por d’equivocar-me, diria que aquesta subzona de les Garrigues tocant a la Conca de Barberà i al Priorat és la que millors vins està donant, tot i haver-hi molt pocs cellers.

Els vins que elabora aquest celler són tots tres de gamma alta, això és ben natural, si es té en compte la casa mare, Castell del Remei, que segurament ha buscat una complementarietat en els seus vins. Sigui com sigui, els Cérvoles donen prestigi a la D.O. Costers del Segre. (continua..)

El Cérvoles blanc té quasi la meitat de macabeu, varietat tradicional,  molt estesa a casa nostra, ja que és un dels vins base del cava, i la resta del cupatge correspon a la varietat de chardonnay; cal recordar que a una vintena de quilòmetres mal comptats hi ha Milmanda, on és conrea un dels millors chardonnays de tot l’estat. El resultat del Cérvoles  blanc és excel·lent.

El Cérvoles negre i el Cérvoles- Estrats, són dos vins extraordinaris amb lleugeres variacions en la composició d’ull de llebre, garnatxa, cabernet i merlot, i es diferencien perquè l’Estrat ha tingut una major estada en bóta, 18 mesos i en bótes de gra fi per domesticar la trentena de dies que ha estat en maceració, donant un color cirera molt intens i complexes i potents aromes, minerals , torrats forts i cremosos, fruita madura i potents tanins però dolços. No sé si és el meu gust personal, però quan he hagut de buscar un gran negre al marge dels Priorats i Montsants, instintivament he anat a parar al Cérvoles.

Resumint, el Cérvoles és un vi que dóna prestigi a la D.O. Costers del Segre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!