16 de juny de 2008
0 comentaris

Vins negres joves

El dimecres passat vaig escriure sobre els vins rosats com una bona alternativa en aquesta època de l’any, que és quan aquests vins estan en el seu moment òptim.

Una bona alternativa a l’estiu és el vi negre jove. Aquest vi, que permet ser begut a una temperatura fresqueta, és molt adient amb menges estivals, sobretot amb aquelles que hi entren carns o conill,  aviram, o fins i tot llonganissa a la brasa amb escalivada d’acompanyament.

El meu petit secret per poder beure aquest vi en les millors condicions és molt senzill, i consisteix en tenir a la nevera una ampolla d’aigua de litre i mig o dos litres i, una estona abans de beure el vi negre jove, poso l’ampolla de vi en un cubell amb l’aigua fresca de la nevera, sense afegir glaçons, aquesta aigua refresca el vi a una temperatura adient.

De negres joves, en tenim per triar i remenar, i el millor de tot és que es troben bons vins negres joves a uns  preus molt discrets.

Per trobar aquests vins primer cal mirar el que elaboren les cooperatives. En aquest bloc hi trobareu alguns exemples, com la de Bràfim, Nulles, també caldria parlar de la cooperativa de Vila-rodona i altres D.O. com el Sinols de l’Empordà.

A la D.O. Montsant tenim vins joves de molta consideració, com el Mets, de la cooperativa dels Guiamets, el Mas Donis de Capçanes, o Les Sorts Jove de la cooperativa del celler el Masroig. I també a la Terra Alta, vins de la Cooperativa de Gandesa o l’excel·lent Mas d’en Pol del Celler Xavier Clua de Vilalba dels Arcs. (continuar…)

A Costers del Segre, Penedès, Conca de Barberà, també hi trobareu interessants negres joves, per això recomano que per triar aquests vins feu servir un principi de proximitat, és a  dir mirar de trobar-los en algun celler proper, els que sigueu de zones vitivinícoles. Això sí, cal demanar dels vins negres joves que estiguin elaborats com a tals, és a dir amb no massa dies de maceració, que els dóna un excés de taní i astringència. És per això que cal fer una valoració especial dels joves elaborats amb maceració carbònica, que els fa més agradables, com és el cas de Les Sorts Jove o, a la Catalunya del nord, els vins negres joves de la Cooperativa de Terrats.

Una gran oportunitat alternativa per a tots els dies, es el Bag in Box del QUA que ja hem parlat en aquest bloc, aquesta forma d’envasar , permet disposar un molt bon vi a preu molt competitiu.

Que la calor estival no ens impedeixi gaudir de vins negres, el joves són una bona alternativa per a aquesta època de l’any.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!