6 de març de 2008
0 comentaris

Les Denominacions d?Origen a la demarcació de Tarragona

Aquesta zona del nostra país que per l’administració espanyola configura una província i per la Generalitat de Catalunya dues vegueries, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, és segurament la zona vitivinícola més important de l’estat espanyol i una de les més importants d’Europa.

Per quantitat: vuit de les deu comarques son productores de vi: Baix Penedès, Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà, Tarragonès, Priorat,   Ribera d’Ebre i la Terra Alta, nomes el Baix Ebre i el Montsià no son productores de vi.

Per la varietat i qualitat, seria un dels paràmetres que més reforça l’afirmació que feia el començament, perquè aquest territori empara cinc D.Os. (Denominacions D’origen) i no conec cap més territori dins i fora de l’Unió Europea, que en un espai tan reduït de territori concentri aquesta varietat.

Aquestes Denominacions  d’Origen Son:

D.O. Tarragona (comarques de l’Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès i Ribera d’Ebre)

D.O. Conca de Barberà (comarca de la Conca de Barberà)

D.O. Montsant (part de la comarca del Priorat)

D.O.Q. Priorat (part de la comarca del Priorat)

D.O. Terra Alta (comarca de la Terra Alta)

Cal afegir que es produeix vi per tres D.Os. més que sobrepassen els límits territorials d’aquesta zona:

D.O. Penedès (Baix Penedès i les comarques de la demarcació de Barcelona Alt Penedès i Garraf)

D.O. Catalunya ( aquesta denominació d’origen pot embotellar vins amb procedència de les diferents denominacions del principat de Catalunya)

D.O. Cava ( és una denominació que compren majoritàriament bona part de zones vinícoles de Catalunya, però hi ha zones de l’estat espanyol que estan acollides en aquesta D.O. on es fan vins espumosos seguint la tradició d’elaboració del xampany).

Aquesta riquesa doncs és la que va motivar el Cap de Llista per Esquerra Republicana de Catalunya per la circumscripció de Tarragona Lluís Aragonès a convocar els diferents representants d’aquestes D.Os a tenir un intercanvi d’impressions i oferir al mateix temps la seva interlocució d’aquest sector amb el govern de l’estat si fos necessari, la reunió va ser prou interessant i he d’agrair el actual senador i esperem que futur diputat, que hagués pensat en el sector del vi i jo personalment agraït el convidar-me, suposo per l’interès que sempre he tingut per els vins del nostra país

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!