9 de febrer de 2008
0 comentaris

De com entrar a gaudir els vins de la D.O.Q. Priorat, primera part

Fa dies que tenia pel cap parlar dels vins de la D.O.Q. Priorat, però com que això són paraules majors, no sabia si començar pels grans cellers que s’han guanyat un merescut prestigi mundial, o fer-ho amb un aterratge més suau. Com que quan parlo de vins al bloc ho faig amb un afany divulgador, he pensat que presentar un vi que està a l’abast econòmic de molta gent, fóra una proposta interessant per a aquelles persones que voldrien tastar priorats però els preus els retreuen de fer-ho, segurament si  l’aposta de tast que faig avui li agrada a algú, un altre dia potser estarà disposat a fer un major esforç monetari per tastar altres priorats de més cost. Així doncs, deixarem per a més endavant parlar d’aquells cellers que tenen vins de gran reconeixement arreu del món.

Aquesta és una circumstància que l’experiència em diu que és la correcta, molts cops menjant amb companys de feina o amb amics a casa, sortien a la conversa els vins de Catalunya, i quan parlàvem del Priorat, tothom feia aquest comentari: "a mi ja m’agraden molt, però el preu…”, jo, sempre defensava el preu, per la qualitat i l’escassetat i l’orografia, però per aquelles circumstàncies de la vida un dia vaig trobar un vi del Priorat amb gran qualitat, però al mateix temps amb un preu molt raonable. A partir d’aquest moment molts dels amics que l’han tastat s’han convertit en clients d’aquest petit celler de Gratallops dels germans Masdeu i Campos, que elaboren el Pedralets.

Però del vi i el celler ja en parlaré demà, perquè avui al Tomb del Balcó tinc una calçotada molt nombrosa i cal posar-se a fer la feina i com que tot menjant el que ve al darrera dels calçots tastarem el vi en qüestió, demà el tindré més fresc per fer-ne una ressenya.

Per acabar només dir-vos que avui quan em refereixo als vins del Priorat en aquesta bitàcola, són els de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat; la comarca del Priorat te també la D.O. Montsant que fa excel·lents vins i que més endavant en parlarem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!