1 de juliol de 2009
0 comentaris

Cupatges juny ? juliol 2009

Fins a aquest cap de setmana no he pogut fullejar la revista Cupatges corresponent als mesos de juny i juliol d’aquest any. Els motius són dos o tres: per un cantó, l’arribada de la calor i el dia més llarg fan que hagi de dedicar una mica del temps, que la resta de l’any dedico a fer escrits per al bloc, a mantenir quatre plantes i una mica d’hort. L’altre ha estat que aquest dies ha sortit l’últim llibre de Stieg Larsson, i com deia la Margarida en el seu bloc, la lectura ha estat compulsiva, segurament per l’interès d’aquest llibre, però sobretot per la seva estructuració en petits capítols que fan el seguiment dels diferents protagonistes. Però això només és una justificació de la meva poca activitat en el bloc.
La revista surt una mica del seu eix central, els vins, per fer un ampli reportatge de l’oli d’oliva del nostre país, una de les joies que tenim, segurament no en som prou conscients d’aquest gran producte.
El comitè de tast fa una incursió als vins del Rosselló, aquesta part del nostre país tan desconeguda incomprensiblement pel que fa als interessantíssims vins que s¡hi fan. Esperem que reportatges com aquest tast ens aproximin a una realitat molt propera i de la qual ja he parlat forças cops en aquest blog. (continua…)

 

Una interessant entrevista amb Josep Roca, sommelier del restaurant El Celler de Can Roca i que feia una gran aportació al programa En Clau de Vi.
Un aparador de vins rosats ens presenta 33 vins amb el seu preu, crec que és molt important tenir aquesta referència en aquesta època de l’any, on el vi rosat, com els vins negres joves, juguen un paper molt interessant.
El periodista Pere Alberola fa un interessant article, on presenta un seguit de copes versàtils, és a dir, aquelles copes que poden satisfer moltes de les necessitats de poder beure un bon vi sense que haguem de disposar d’una copa de vi per cada un.
Tast de vins, suggeriments per a aprendre a tastar sense por, és un llarg escrit de Chiara Gai, sommelier del restaurant el Celler de la Puntaire, que ens introdueix al món del tast dels vins, crec que tindrà continuïtat amb altres capítols.
Pep Nogué fa un interessant article: El xai, la carn més venerada de la mediterrània, i ens proposa uns maridatges.
Complementa la revista tot un seguit d’informacions, petits articles (interessant el del Jaume Fàbrega) i novetats, que consoliden aquesta revista com un referent i guia per conèixer cada com millor els vins de casa nostra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!