15 de febrer de 2009
0 comentaris

Els vins del Rosselló i Michel Chapoutier

Tot mirant diferents blocs dels que parlem sovint dels vins de casa nostra i que les seves actualitzacions surten al portal La Verema, he anat a parar a la pagina web de Michel Chapoutier, un dels més prestigiosos productors de vins de França i que és tot un referent en les diferents denominacions de la Vall del Roine.
Fent una passejada per la pagina web d’aquesta important firma, m’ha cridat l’atenció la seva implantació a la part nord del nostre país, a la comarca del Rosselló, en concret al poble de La Tor de França, a la Vall d’Angli. Remarco la presència, doncs, d’aquesta important casa a la Catalunya del nord per elaborar vins de qualitat.
Amb aquesta implantació no puc deixar de pensar a fer un paral·lelisme amb importants elaboradors de vins que s’han establert al Priorat, segurament per una qüestió de prestigi. És per això que cal valorar, doncs, la implantació d’una de les firmes importants de vins del Roine.
La implantació de Michel Chapotutier al Rosselló, l’ha feta amb tot el desplegament a la zona, és a dir a l’A.O.C Costes del Rosselló, a la de Ribesaltes, Banyuls i Cotlliure . (continua…)

De Costes del Rosselló ens presenta dos vins, el Domaine de Bila-Haut, amb dues parts de garnatxa i una tercera part de sirà, i l’altre vi, l’Angly Brothers, amb un 60% de carinyenes, un 20% de garnatxa i l’altre 20% de sirà, tots dos amb una estada en bóta de divuit mesos.
El Cotlliure l’ha denominat amb el mateix nom i porta un 50% de garnatxa i l’altre 50% correspon a una barreja de monestrell, carinyena i sirà.
Del Banyuls, també té dos vins, un amb el nom de Banyuls i l’altre amb el nom de Terra Vinya, tots dos corresponen a vins d’anyades i són presentats en ampolles de mig litre.
Per finalitzar, tenim dos vins de Ribesaltes, un amb el nom de Muscat de Ribesaltes, fet amb moscatells d’Alexandria, i l’altre un vi dolç de garnatxa, és a dir un ambrat, ja en vaig parlar un dia, d’aquest vins.
Ja he parlat algun cop dels vins del Rosselló, i és que no entenc com molta gent s’emmiralla en vins de la resta de l’estat més llunyans geogràficament i desconeixem aquests, tot i fer uns quants anys que som a la Unió Europea, vins que tenim a quatre passes de casa nostra i és que les fronteres que costen més de superar són les mentals. Que la Casa Michel Chapoutier hagi fet aquesta aposta, m’imposa el deure de trobar algun d’aquest vins el proper viatge a la  part del nostre país de l’estat Francès.  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!