28 de novembre de 2008
5 comentaris

Trist, molt trist

Fa temps que molts dels meus escrits al blog són comentaris de vins del nostre país, perquè crec que és bo que els coneixem i divulguem els molts i bons vins que es fan a casa nostra.

He aplaudit iniciatives com la nova guia de vins  de  Catalunya, sempre ho he fet amb un caire positiu, sense desmerèixer a ningú, sinó a favor dels vins de casa nostra. Trobo molt encertat l’anunci que fa la Generalitat, crec que per segon any consecutiu, dels vins de Catalunya, on el millor sommelier d’Europa i segon al campionat del món ens diu que triem vins catalans amb els ulls tancats. Però es veu que tot i aquest esforç i l’esforç que han fet molts cellers i cooperatives del nostre país per elaborar excel·lents vins, no és prou per als dirigents de la Caixa de Catalunya, que no deuen trobar prou guais  els vins d’aquí, i amb els ulls tancats han optat per un Rioja.

No sé quins missatges subliminals ens estan enviant, segurament ens estan dient que els vins d’aquí no són prou bons per a aquesta entitat, o potser ens suggereixen que, de la mateixa manera que ells van a triar fora els vins, nosaltres ens fem clients de la Caja de la Rioja o d’Ibercaja. (continua…. )

Francament, fa molt de mal veure la poca sensibilitat d’aquesta entitat, que, almenys, hagués pogut donar l’opció de triar algun vi de les D.O. de casa nostra, és a dir: Terra Alta,  Montsant, Priorat (D.O.Q.), Tarragona, Conca de Barberà, Penedès, Costers del Segre, Alella, Pla de Bages, Empordà, Catalunya i Cava (aquesta compartida amb altres zones de l’estat).

Crec sincerament que una entitat que porta el nom del país i aspira a representar-lo d’alguna manera, hauria d’estar a l’alçada de les circumstàncies. I si no, canviar el nom,  posant, per exemple, “Caixa-el-que-ve-de-fora-és-millor”.

El més trist de tot plegat és que aquestes decisions es prenen com si fos el més normal del món, i tota la campanya que amb gran esforç fa la Generalitat és com si es llencessin els diners pel forat de l’aigüera.

Quina llàstima de país, que entitats con aquesta no saben estar a l’alçada!

 

  1. Ja ho sabem, doncs. Els nostres calers aniran a petar a una Caixa forastera. Si ho volen així, així ho tindran. Per cert, oi que n’és el quefe, en Narcís Serra? Doncs, ja està tot dit.

  2. No deixis de comentar el tema dels vins del nostre país. Crec que fa molta falta. La gent té assumida tant la denominació “Rioja” que costa molt fer-los veure que nosaltres també actualment tenim bons vins. És una lluita que tinc jo sempre entre amics i coneguts. Tal com dius, és trist, molt trist. Per cert, aviat faré una ruta per terres de La Rioja. Suposo que alguna bodega “caurà”. Una abraçada

  3. Hem de tenir molta paciència i molta pedagogia. Jo tinc un cunyat que era molt Riojero. Nosaltres tenim un celler al Priorat, els nostres vins s’els mirava de reull. Ara els recomana i porta amics al celler, li agrada el Priorat.
    No em de perdre l’esperança

    Els de Caixa de Catalunya els convidaré a visitar el nostre celler i catar els vins, mestres aprofitaré per fer pedagogia. Qui pugui convidar-los a visitar  cellers estaria bé que ho fessin. Us imagineu que rebin de cop un centenar o més d’ invitacions per visitar cellers ? estaria bé.
    Conxita

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!