Després de la Verema

Parlar del vi de casa nostra, de les diferents varietats de raïm, de les Denominacions d’Origen, dels cellers, dels maridatges dels vins, de la seva categoria etc., no ens ha de fer oblidar de tot el treball que hi ha al darrere per aconseguir un bon vi. I és precisament en aquesta època de l’any, quan es cullen les varietats més tardanes, que es pot albirar amb més o menys optimisme el treball fet.

Aquests anys, per exemple, tot i que la televisió ens ha estat martiritzant amb el canvi climàtic, al raïm li ha costat força de madurar, a causa sobretot d’una primavera prou plujosa i un estiu bastant frescal, si el comparem amb els darrers tres anys, que havia plogut poc i feia molta calor. Segurament per això ens trobarem amb gran varietat de vins, alguns de menys qualitat, però segurament els que han treballat bé, han seleccionat la verema, ens podran donar uns vins excel·lents, com passa en altres indrets, que estan acostumats a un clima més variat i que ens porten anys treballant aquestes adversitats per aconseguir uns bons vins.

La verema d’aquests dies encetarà un llarg camí, dins els cellers i a les cooperatives, per esdevenir un bon vi, en molts casos passaran anys per obrir una ampolla i sentir la satisfacció de veure reflectida la bona feina de molts anys d’experiències acumulades.  

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *