25 de setembre de 2008
4 comentaris

Benvinguda la guia de vins de Catalunya

Fa un parell de dies, passejant pels estands del Moll de la Fusta on hi han instal·lat la mostra de vins i caves que ja és tradicional durant les festes de la Mercè, vaig trobar un estand on es publicitava i venia la nova guia de vins de Catalunya, una eina del tot necessària que fa molts anys que havia reclamat i fins i tot havia fet algunes gestions perquè sortís, no aquesta en concret, sinó alguna guia que parlés del vi de casa nostra. Ja vaig donar la notícia que m’havia arribat la bona nova que s’estava preparant, i finalment és tota una realitat.

Jo crec sincerament que ens hem de sentir satisfets d’aquesta guia, que s’ha distribuït a tots els quioscos de venda de diaris, amb un preu aproximat de 10 €. Segurament molts cauran en la temptació de comparar-la amb altres guies que existeixen, crec que no és un bon exercici, sinó que el que cal fer és divulgar-la, donar-la a conèixer, perquè es vengui bé i és pugui consolidar aquest projecte, i estic segur que si algú hi vol fer aportacions, l’equip que ha fet realitat aquest projecte els prendrà en consideració. Però cal que donem suport a la guia perquè pugui créixer i fer-se gran i imprescindible, tant per als professionals de la restauració o del comerç, com per als afeccionats com jo mateix. (continua…)

Una guia, fonamentalment, ens porta molta informació, és a dir, hi ha moltes maneres de llegir-la i assaborir-la i no és aconsellable intentar mirar-la de dalt a baix i deixar-la després en un racó, sinó que se’n pot fruir a petites lectures, un dia mirant els vins de la Conca de Barberà, un altre els de l’Empordà, o senzillament buscant uns vins en concret.

Enhorabona doncs a l’equip que ha fet realitat aquesta guia, omplint una mancança que teníem amb els vins de casa nostra. I si després de fer-ne moltes consultes i ús se m’acut algun suggeriment  per potenciar-la, ja ho faré arribar als interessats. Mentre estant, la meva felicitació i suport a la iniciativa.

Busqueu-la i disfruteu-la tot ampliant els coneixements dels vins de casa nostra.   

  1. Hola,

    la guia ealment està molt bé i és molt útil.

    L’única pega que li trobo és el tema preus, ja que hi ha una mica de desgavell. Tots sabem que els preus dels vins no són el mateix en un supermercat, en una botiga especialitzada o en un restaurant (i també depenent del tipus de restaurant). En canvi, a la guia posen un preu de cada vi que en alguns casos és molt superior al preu de botiga i altres vins que posen un preu que és quasi el de cost per a la botiga.

    Per tant, la proposta a fer seria que en la propera edició o bé obviéssin el preu o, encara millor, que possessin una forquilla de preus per a cada vi (de 3 a 5, de 5 a 8, de 9 a 12, de 12 a 16….)

    Salut

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!