25 d'agost de 2008
1 comentari

Portal del Montsant

Un d’aquests vespres d’estiu sopàvem a  la masia amb uns amics i vaig encetar una de les poques ampolles de Santbru de garnatxa blanca que em quedaven. El comentari de després de sopar: un d’aquests amics em va dir que aquest vi l’havia fet reconciliar amb els vins blancs.

D’aquest vi, ja n’havia parlat molt de passada en un escrit que vaig fer sobre les garnatxes blanques del nostre país, i he de dir que per mi és un dels millors vins d’aquesta varietat.

El projecte del Portal del Montsant de Ricardo Arribas volia complementar un projecte inicial del Portal del Priorat, que encara no ha tret els primers vins, en canvi el Portal del Montsant ja no és un projecte sinó tota una realitat que va prenent forma en les dependències de l’antiga cooperativa de Marçà. (continua..)

Aquest estiu, tot passejant per aquests paratges, he pogut veure que les obres estaven força avançades, segurament per entrar-hi la verema d’aquest any, però sobretot és una realitat perquè ja han tret vins molt interessants, on dominen sobretot les velles carinyenes amb més d’un 60%, tant el Santbru, amb les carinyenes més velles i amb 12 mesos d’envelliment en botes de roure francès, com l’altre vi negre: el Brunus. Aquest darrer és un vi amb una estada en bóta de vuit mesos. Els dos vins estan complementats amb garnatxa i sirà amb diferents proporcions.

El jove enòleg Ricard Rofes ja havia reeixit anteriorment amb els vins de la Cooperativa del Masroig, on algunes anyades treia un interessant vi de carinyenes velles anomenat Mas·roig.

A aquesta interessant aportació que ha fet amb aquests vins del Montsant, cal afegir-hi l’extraordinari vi de garnatxa blanca que ha tret aquest darrer  any. Caldrà doncs seguir amb atenció aquest celler, que en la seva curta vida ja ha fet molt bones aportacions a aquesta jove D.O. i esperar que ben aviat puguem veure la plasmació del projecte del Portal del Priorat amb el naixement dels seus vins

  1. Hola Jordi, veig que un cop més hem tornat a coincidir. Aquest cop és una garnatxa blanca, el darrer cop un celler,el celler del Masaroig, els vins de Rosa Maria Torres i….. Finalment he fet una ullada a tots els teus apunts vitivinícoles, i he trobat alguna futura coincidència més. Et dic això tot mirant la darrera ampolla de l’únic trepat negre del mercat que hem queda a casa i que guardo per ben aviat. Tot i la gran varietat de vins i raïms de casa nostra, veig que el paladars inquiets l’escursen força.

    T’avanço en primícia que aquesta setmana tancaré el meu petit viatge estiuenc pels vins blancs amb un sauvignon blanc del Penedés. Si tornem a coincidir, potser ens haurem de plantejar de fer una cata en equip.

    Fins ara,

    Nani

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!