15 de juliol de 2008
2 comentaris

Préssec amb vi

Un dels enllaços del meu bloc és el Via a Punt, que correspon a un dels promotors de la iniciativa de vendre vi d’una certa qualitat en Bag in Box, perquè el vi torni a la taula de cada dia, cosa de la qual ja vaig parlar fa un temps.

Tot i que el seu plantejament fa referència a poder beure vi de bona qualitat de forma normal i no molt costosa, he pensat que ara a l’estiu aquesta iniciativa també té altres possibilitats. Us explico com ho he descobert:

El dimecres passat, amb la Margarida, vàrem poder donar un tomb pel mercat setmanal de Valls, cosa que difícilment podem fer en altres èpoques de l’any. Hi havia una parada amb molts préssecs de Lleida de diferents mides i alguns, com deia la meva àvia, tocats del bolet, és a dir amb alguna taca o cop. Ella sempre deia “aquesta pera o aquest préssec ja me’l menjaré jo, que està una mica tocat del bolet”. Tot i així, aquesta fruita sempre acostuma a ser més gustosa que d’altres amb més bona aparença que, segurament, com que ha estat collida encara verda de l’arbre no és tan gustosa.

Després de menjar préssecs un parell de dies, i veient que el punt de maduresa posava la fruita en perill, vaig pensar, per què el vi no torna a la taula estival?, i vaig pelar els préssecs, i els vaig afegir un polsim de sucre i un raig de vi. Continua…)

Aquesta, doncs, també és una manera que el vi torni a la normalitat alimentària, com també ho era el pa amb vi i sucre, que segurament va aportar les calories necessàries a algunes generacions d’avantpassats nostres.

Aquest estiu, compreu préssecs de Lleida (o de la vostra comarca), mengeu-vos-els pelats a  trossets amb un polsim de sucre, vi negre i després de tenir-los una estona a la nevera. I a part de la vostra satisfacció, els pagesos es veuran recompensats del seu esforç.

  1. Casualment, abans de dinar he llegit la teva anotació. Després, i com que tenia préssecs (ens els havien donat dissabte a Vilabella i eren gustosos) he fet l’operació que proposaves. M’hi he sentit impulsat i, entre altres sensacions, he tingut la impressió de retrobar-me amb una pràctica familiar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!