19 de març de 2008
0 comentaris

Candidat d’Unió es fa boicot a ell mateix.

En el post immediatament anterior cronològicament, posterior visualment, explicava les activitats de Manel Silva, destacat membre d’Unió, en l’àmbit de l’integrisme religiós de signe catòlic. Doncs bé, resulta que, molt possiblement, avui aquest senyor seria diputat si no fos per un boicot a les llistes de CiU impulsat des d’e-cristians organització de la que ell mateix és un càrrec directiu, concretament membre del secretariat.

(Continua)

E-cristians va fer pública una crida —rabiosament homòfoba, per cert— en què demanava als seus seguidors que no votéssin dos dels candidats al Senat de CiU, Feliu Guillaumes i Montserrat Candini. També feia esment d’alguns candidats convergents al Congrés dels Diputats en un sentit similar.  Vaja, que directament e-cristians va engegar un boicot catòlic a les candidatures de la Federació CiU. No us perdeu els conceptes i la redacció d’aquest document, fixeu-vos-hi detalladament.

En l’origen, sembla que hi ha la irritació per unes declaracions no gaire elogioses que Guillaumes va fer respecte a l’acte convocat pel Pacte per la Vida i la Dignitat el 27 de gener d’aquest any, una concentració en la línia de les convocades “en defensa de la família” a Madrid per la Conferència Episcopal i organitzacions ultraortodoxes catòliques en aquests darrers mesos. Diuen que l’acte va concentrar més de 6.000 persones.

Segons que es diu a la mateixa crida, el presentador d’aquest acte va ser, precisament, el candidat número 7 de les llistes de CiU a Barcelona, Manel Silva, (Manuel J. Silva de l’apunt immediatament anterior a aquest). De fet, Manel Silva consta com un dels càrrecs directius de l’organització e-cristians, l’entitat que crida a no votar CiU. També es fa constar en el mateix comunicat l’assistència de Duran i Lleida a aquest mateix acte, fet que ja vaig comentar en aquest bloc, en l’apunt “Duran pot dir missa però no som babaus”.

Doncs, ves per on, el gran Manel Silva no podrà donar lliçons de moral cristiana al Congrés dels Diputats —si no fan deixar l’escó cap dels candidats infidels de CDC que el precedien a la llista— per només 700 vots. El seu cul apuntava a l’escó que va ballar fins a darrera hora —l’escço onzè de Convergència— i finalment va acabar corresponent a unes natges del PP, crec que pels vots per correu dels emigrants. Per només 700 fotuts vots.

La nodrida assistència a l’acte que el mateix Manel Silva va presentar —recordem, més de 6000 persones— i que finalment va acabar propiciant el conflicte i la crida publicada per e-cristians contra les llistes de CiU, indica que aquests sectors tenen un cert poder de convocatòria i una determinada influència en determinats sectors. Com a mínim és força lògic pensar que, aquest boicot a les llistes de CiU proposat per e-cristians, com qui diu per ell mateix, ha pogut restar aquests 700 vots que han impedit que  Manel Silva sigui ara diputat, i ha deixat la seva Federació en 10 escons en comptes d’11.

Perdre d’una manera tan estúpida ha de fer molta ràbia. Sort que ell es resignarà cristianament, convençut que aquesta és la voluntat de Déu, vehiculada, a més, a través d’e-cristians, un dels seus instruments.

De tota manera, no sé si els companys de llista i altres militants i dirigents de CDC seran tan cristians com per perdonar-lo i no demanar responsabilitats al seu cap, en Duran.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!