Jornada de lluites en defensa del territori.

El Penedès es veu actualment immers en un procés constant de canvis i agressions mediambientals per la pressió creixent que exerceix l’àrea metropolitana de Barcelona sobre aquestes terres. En aquest context els projectes de grans infraestructures (AVE, 4art Cinturó, desdoblament N-340, desdoblament C-15, CIM…) i de creixements urbans i industrials sobre el territori es multipliquen allunyant-nos del model que fins ara havia caracteritzat el Penedès. En aquest context, però, la resposta ciutadana és cada vegada major, sent conscients, doncs, que els danys poden ser irreversibles i que la defensa, la preservació i el respecte vers el territori és un element fonamental per al nostre futur. És per aquest motiu que, el dissabte 12 de gener de 2008, en el marc de les Festes d’Hivern-Festes de Sant Raimon de Vilafranca, des del Casal Independentista el CEP organitzem una Jornada de lluites en defensa del territori. Aquesta jornada constarà d’una Fira d’Entitats en Defensa del Territori, on hi participaran diferents col·lectius i moviments socials nascuts en defensa d’espais naturals o del territori. Alguns dels col·lectius que han confirmat la seva assistència són: Salvem la Bleda! (Penedès), Vegueria Penedès (Penedès), No al Pla CAUFEC (Baix Llobregat), No al CIM (Penedès), Bosc Verd (Penedès), No als Peatges (Penedès), entre d’altres encara pendents de confirmació, com per exemple, No al Quart Cinturó (Vallès), Salvem Montserrat (Baix Llobregat), No a la MAT (Empordà) o la Plataforma en Defensa de l’Ebre (Terres de l’Ebre). 

La Fira es desenvoluparà durant tot el matí del dissabte a la Plaça Milà i Fontanals, a partir de les 10h del matí, on els col·lectius i plataformes muntaran parada de material i de difusió, per tal de fer extensiu a la població la seva tasca en defensa del territori. A les 11h del matí s’iniciarà un mural on hi podran participar des dels més  petits fins als més grans.

A 2/4 d’1 del migdia hi haurà un concert gratuït a càrrec del grup de gralles Flor de Violeta.

A 2/4 de 3 tindrà lloc el dinar amb una calçotada feta a Cal Noi-Noi i amb un preu de 15€. En acabar, es realitzarà una taula rodona amb tots els col·lectius i participants del dinar, per tal de realitzar un intercanvi de coneixements i experiències entre els diferents membres. 

Per apuntar-se al dinar cal trucar al CEP (93 892 50 25), les tardes de dilluns a dijous de 17:00 a 20:00h.  

Amb aquesta jornada des del CEP volem contribuir a difondre i enfortir el coneixement per part de la població del Penedès en defensa del territori. L’assistència resta, doncs, oberta a tota la població de la Vegueria.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *