VIA LLIURE

El món del transport sobre vies i per cable. Bloc de Jordi Casadevall

15 d'octubre de 2011
1 comentari

Tarragona ‘prime time’

Dia històric per Tarragona. Ha estat escollida la ciutat organitzadora dels Jocs Mediterranis del 2017, guanyant per un estret marge la rival Alexandria. Potser més històric encara ha estat el fet que l’elecció ha merescut honors de primera notícia al Telenotícies de TV3 d’aquest migdia. Que jo recordi, això només havia passat amb dos esdeveniments, en aquest cas dramàtics: l’atemptat contra el rack d’Empetrol i l’esfondrament de la Casa Jacas a la Rambla.

Aquest tractament informatiu és d’agrair, perquè tot allò que passa Llobregat avall sembla condemnat a una certa deixadesa o minusvaloració a l’hora de valorar-ho mediàticament de Barcelona estant. Ja sé que això és molt subjectiu i que tothom es queixa del mateix però en el cas del que eufemísticament en diuen “comarques meridionals de Catalunya” un exercici empíric mínimament objectiu em donaria la raó.

Perquè es comprengui la importància de la designació de Tarragona com a seu dels Jocs del 2017 només cal dir que és equivalent al que els Jocs Olímpics del 92 van significar per Barcelona, en proporció a la grandària i població de cada ciutat. Els Jocs Mediterranis suposaran, a part d’una oportunitat de progrés econòmic i de projecció internacional, un important revulsiu per a una ciutat i per a una societat massa anys endormiscades i només entretingudes en miops exercicis de rivalitats territorials. En aquest aspecte, ja no comencem bé: entre les moltes poblacions del Camp de Tarragona que seran sub-seu dels Jocs hi ha una important absència: Reus.

Felicitats als que han aconseguit aquesta nominació, començant per l’alcalde Pep Fèlix Ballesteros. Hagués estat una verdadera injustícia que aquest matí el paperet que ha ensenyat l’encarregat de donar la notícia hagués posat “Alexandria”. Però no, hi posava la meva ciutat d’adopció. Ja ens calia una notícia agradable i que ens toqués de prop.

  1. Pot ser ara començaran un altres jocs: els jocs dels pilotassos urbanístics i d’amistançes.

    Referent al tema de l’absencia de Reus com a subseu dels Jocs, doncs em fa llastima. La mateixa llastima que em va fer sentir els insults dels seguidors del club de fútbol Tarragona vers els del Reus, quan els tarragonins van pujar a 1a divisió. Justament, van arribar a dalt i van començar una meteòrica caiguda.

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!