VIA A VIA

El món del transport sobre vies i per cable. Bloc de Jordi Casadevall

10 de setembre de 2022
0 comentaris

És de ben nascuts…

Quan un governant o un administrador de la cosa pública actua correctament, segons la meva manera de pensar, s’ha de dir. M’he fet uns farts de criticar les polítiques dels Comuns, especialment les espifiades que estan perpetrant a la meva estimada ciutat de naixement, Barcelona, però avui és de justícia posar en valor la decisió que ha pres la seva regidora d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz. Millor dit, agrair-la-hi.

Parlava la setmana passada, en aquest bloc, del descobriment d’unes vies al carrer Girona (entre Gran Via i Diputació) corresponents a una antiga línia de tramvia, i m’exclamava, potser precipitadament, que el més probable seria que les fessin desaparèixer al contrari del que s’havia fet en altres ciutats; documentava casos. Doncs bé, amb una encomiable agilitat de reflexos, Sanz va piular l’altre dia textualment que “conservarem les vies de l’antic tramvia que s’han destapat amb les obres de la Superilla: són el testimoni d’una ciutat on el transport públic era protagonista. Protegirem la memòria del tramvia, que ara tornarà a creuar un Eixample més verd i saludable.” Ha quedat escrit i en prenem nota.

Posats a protegir la memòria del tramvia barceloní, i ja que parlem de vies fins ara soterrades, suggereixo a la senyora regidora que desenterri l’expedient de renovació del Tramvia Blau, que sembla que dormi el son dels justos. Treure a col·lació un futur Museu del Transport potser ja és demanar massa…

[Imatge: Twitter @janetsanz] 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!