VIA A VIA

El món del transport sobre vies i per cable. Bloc de Jordi Casadevall

22 de març de 2015
0 comentaris

El ferrocarril a Tarragona celebra 150 anys

Ha arribat el moment de celebrar els 150 anys de l’arribada del ferrocarril a Tarragona. El 12 de març de 1865 es posava en servei la línia fins a València (amb un tram servit encara per diligències entre Amposta i Ulldecona durant dos anys). I el 15 d’abril següent començava a circular el ferrocarril des de Tarragona a Martorell i Barcelona. Significativament, Tarragona quedà unida a les dues principals capitals dels Països Catalans en el curt període d’un mes: una dada que no ha transcendit, cosa que d’altra banda no sorprèn massa, però aquí queda.

150fmt-logo

Per commemorar l’esdeveniment es va constituir fa dos anys una comissió, de la qual ens vam fer ressò en el seu moment, que ha estat la responsable de la logística del viatge popular commemoratiu previst per al proper 19 d’abril. Amb un modern automotor de la sèrie 449 (hagués estat molt més adequat un ferrocarril de vapor de l’època, però tot no es pot tenir en aquesta vida), els viatgers podran anar fins a Martorell amb parades al Vendrell (on hi haurà un dinar popular) i a la resta d’estacions, com Altafulla-Tamarit, Vilafranca del Penedès o Gelida. Cal inscripció prèvia: http://150ftm.cat/. També estan previstes conferències, exposicions i projeccions de pel·lícules. De tot en seguirem parlant.

gelida

No podia faltar el marxandatge. Per fer uns quants calerons, els organitzadors han posat a la venda el llibre 150 anys del ferrocarril de Tarragona a Martorell, 1865-2015 (28 €), un pòster amb totes les estacions de la línia (5 €) i una placa de xampany (allò que molts diuen cava, 2 €).

Passatgers al tren!

[Imatges: estació d’Altafulla-Tamarit, logotip de la commemoració i estació de Gelida; ww.150ftm.cat]

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!