De la biblioteca (9): Underground

Bob Bayman / Piers Connor: Underground. Official Handbook. Capital Transport Publishing. London, 1994.

No arriba a les cent planes, però totes elles estan ben aprofitades: informació sobre la història del metro de Londres, estacions, línies, trens, aspectes tècnics… profusament il·lustrades amb fotos a tot color. Contemplar-les és una pura delícia: hi podem veure l’estació Baker Street, restaurada tal i com era el 1863, any de la seva inauguració; podem comparar un plànol de principis del segle XX amb el famós disseny dels anys trenta, que encara dura; podem admirar l’estació South Kensington, d’estil Art Nouveau, o la d’Embankment, amb la característica corva tancada de l’andana (“Mind the gap!“). Tanca el llibre una cronologia del suburbà londinenc línia a línia i diverses dades estadístiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *